Ελλάδα|20.12.2019 11:54

Θεσσαλονίκη: Σωματεία εργαζομένων μαζεύουν υπογραφές για τον ΟΑΣΘ

Newsroom

Υπογραφές για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον ΟΑΣΘ στους πολίτες συγκεντρώνουν σωματεία της Θεσσαλονίκης, με στόχο να προχωρήσουν και σε παράσταση διαμαρτυρίας.

Τα σωματεία διεκδικούν τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου, τη μη εκχώρηση γραμμών από τον ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ και τη δωρεάν μετακίνηση εργαζομένων και μαθητών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΜΕ. Επίσης, ζητούν τη συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό, προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων, συχνές αστικές συγκοινωνίες και κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τα σωματεία έχουν προγραμματίσει για το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 22 του ίδιου μήνα ενημερωτικές παρεμβάσεις από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα, με συμπλήρωση ερωτηματολογίων και υπογραφών στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας, στη στάση ΟΑΣΘ πλατεία Αριστοτέλους και στους τερματικούς σταθμούς Αριστοτέλους με Εγνατία, ΙΚΕΑ και ΟΣΕ. 

Τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου θα προχωρήσουν σε επίδοση των υπογραφών με παράσταση διαμαρτυρίας ενώπιον της διοίκησης του ΟΑΣΘ και του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

ΘεσσαλονίκηΟΑΣΘ