Ελλάδα|20.12.2019 19:30

Δημήτρης Ινδαρές στο OPEN TV: Ταυτίζομαι με τη νομιμότητα - Διασύρουν την οικογένειά μου

Newsroom

Ο δημοσιογράφος του OPEN TV, Μάνος Μπανασάκης, συνάντησε τον σκηνοθέτη Δημήτρη  Ινδαρέ, μετά τα όσα έγιναν στην κατάληψη στο Κουκάκι, και ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί, δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Όπως είπε ο γνωστός σκηνοθέτης ένιωσε γαλήνη για τη δημοσίευση του ντοκουμέντου από το OPEN TV και τόνισε ότι είναι πολλά από τα στοιχεία που θα δείξουν την αθωότητά του καθώς ανέφερε ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατάληψη, όπως και οι γιοι του. «Δυσκολεύομαι με τη στράτευση στα πολεμικά μέτωπα και ταυτίζομαι με τη μετριοπάθεια και τη νομιμότητα». 

Το OPEN TV είχε φέρει χτες στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγεται ο γνωστός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές, να ξεσπά σε βάρος των αστυνομικών. «Το δέσιμο είναι ταπείνωση, γιατί κανείς δεν σας έχει αντισταθεί. Είναι ταπείνωση. Λύστε με γιατί δεν μπορώ άλλο. Αμέσως. Η φυσική κατάσταση είναι να είμαστε ελεύθεροι και να μην υπακούμε σε κανένα μίσος. Κανενός αναρχικού. Σαν αναρχικοί συμπεριφέρεστε. Που καίνε τα μαγαζιά έτσι από καπρίτσιο. Από ιδεοληψία. Αυτό που κάνετε είναι χειρότερο. Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς», ακούγεται να λέει ο Ινδαρές στο ηχητικό ντοκουμέντο που εξασφάλισε για το OPEN TV ο Μαρίνος Αλειφέρης. 

Ο σκηνοθέτης με τις χειροπέδες στα χέρια αναφέρει πως έχει δεχθεί χτύπημα από τους αστυνομικούς. Μάλιστα, σε ένα από τα ντοκουμέντα που παρουσιάζει το OPEN, ακούγεται να φωνάζει τη στιγμή της αστυνομικής εφόδου ενώ η σύζυγός του ουρλιάζει. Ο γνωστός σκηνοθέτης, ακόμη, περιγράφει τη συμπεριφορά των ανδρών της ΕΚΑΜ όσο παραμένει μαζί με τους γιους του δεμένος με χειροπέδες στην ταράτσα του σπιτιού τους. Τα λόγια του καταγράφονται από τους γείτονες. «Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει. Δεν τους έχουμε μειώσει, δεν τους έχουμε βρίσει, δεν τους έχουμε επιτεθεί. Μας έχουν επιτεθεί. Μας έχουν δείρει. Μου έχουν σπάσει τα γυαλιά και ένα ακουστικό βαρηκοΐας έχει εξαφανιστεί. Περνάνε μέσα από το σπίτι μας χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη. Είναι ντροπή. Σαν κλέφτες. Είναι στο σπίτι η γυναίκα μου μόνη της. Δεν έχουν το δικαίωμα να μπουν από την ταράτσα του σπιτιού, σαν κλέφτες. Στην γυναίκα μου που είναι μόνη από κάτω», συνεχίζει ο σκηνοθέτης. 

Σύζυγος Δημήτρη Ινδαρέ στο ethnos.gr: Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε λάθος ανθρώπους στο Κουκάκι

Του Αλέξανδρου Καλαφάτη 

Λάθος ανθρώπους συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, σύμφωνα με την Έρση Σπαρτιώτη, σύζυγο του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ. Οι δύο γιοι, 23 και 26 ετών, της κυρίας Σπαρτιώτη συνελήφθησαν, όπως και ο σύζυγός της. Και οι τρεις καταγγέλλουν ότι ξυλοκοπήθηκαν από αστυνομικούς. Το εντυπωσιακό είναι ότι η Έρση Σπαρτιώτη εξηγεί σε συνέντευξή της στο ethnos.gr ότι η Αστυνομία συνέλαβε λάθος ανθρώπους. Οι καταληψίες διέφυγαν ανενόχλητοι και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τα παιδιά και το σύζυγό της.

«Εγώ, ο σύζυγός μου και τα δύο μου παιδιά, ένας ασκούμενος δικηγόρος και ένας φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα, κοιμόμασταν. Ξυπνήσαμε από τη φασαρία. Όταν γίνονταν τα επεισόδια με τους καταληψίες βρισκόμασταν στο μπαλκόνι του σπιτιού μας. Οι καταληψίες διέφυγαν ανενόχλητοι. Τα παιδιά μου ανέβηκαν στην ταράτσα του δικού μας σπιτιού, όχι του υπό κατάληψη κτιρίου, όταν άκουσαν ποδοβολητά για να δουν τι συμβαίνει και εκεί ξυλοκοπήθηκαν και συνελήφθησαν. Τα δύο μου παιδιά δεν είχαν πάει ποτέ στην κατάληψη. Δεν είχα καμία σχέση. Συνελήφθησαν με τις κάλτσες. Υπάρχουν μάρτυρες ότι βρισκόμασταν όλοι στο μπαλκόνι όταν γινόντουσαν οι φασαρίες. Οι γείτονες μπορούν να το επιβεβαιώσουν και θα το επιβεβαιώσουν στη δίκη. Ο σύζυγός μου έχει υποστεί κάποιες εξαρθρώσεις στους  ώμους και είναι μελανιασμένος».

Όταν η Έρση Σπαρτιώτη ανέβηκε στην ταράτσα για να δει τι συμβαίνει, είδε τα παιδιά της δεμένα μπρούμυτα: «Είδα να πατάνε το κεφάλι του γιου μου. Τα παιδιά μου έχουν μπροστά τους μία ολόκληρη ζωή. Αυτά είναι πράγματα που με κάνουν να αισθάνομαι τρομοκρατημένη. Αυτό που  έχουμε υποστεί είναι σαν βιασμός. Η Αστυνομία κατάλαβε ότι έκανε γκάφα στην επιχείρησή της και ξέσπασε στην οικογένειά μας». Ως προς τα άτομα της κατάληψης η Έρση Σπαρτιώτη αναφέρει: «Αυτό που έχω να πω είναι ότι τα άτομα που βρίσκονταν στην κατάληψη ήταν καλά οργανωμένα και είχαν σχέδιο διαφυγής». 

Δημήτρης ΙνδαρέςΚουκάκι