Ελλάδα|02.12.2018 11:06

Ριχάρδος: Oι «καυτοί» διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αστυνοµίας

Newsroom

Σπαρταριστοί είναι οι διάλογοι που κατέγραψε ο κοριός της Αστυνοµίας, καθώς ξετυλίγονται διάφορες «παραξενιές» του φερόµενου ως µεγάλου αφεντικού. Οι τσιγκουνιές του, το «λάδωµα« αστυνοµικού για να του παρέχει προστασία, αλλά και η παρακολούθηση µέσω καµερών όλου του δικτύου καταστηµάτων, είναι κάποιες από αυτές.

Μπορεί από τα χέρια του Ριχάρδου να περνούσαν εκατοµµύρια ευρώ, αλλά, όπως φαίνεται από τις συνοµιλίες, ο «αρχηγός» έκανε παζάρια για την πληρωµή βενζίνης -αξίας 20 ευρώ- σε υπάλληλο που πήγαινε από κατάστηµα σε κατάστηµα.

Υπάλληλος: «∆ηλαδή, συγνώµη, εγώ τι είµαι; Ο ξεφτίλας της επιχείρησης εδώ πέρα;».

Ριχάρδος: «Γιατί ξεφτίλας;».

Υπάλληλος: «Ο... να παίρνει 25 ευρώ και εγώ... Εγώ 10 ευρώ βενζίνη θέλω για να πάω στο κάθε µαγαζί. Σ’ το έχω πει, για το µηχανάκι µου. Πλήρωσα 250 ευρώ τις προάλλες και µε βοήθησες και εσύ σε αυτό, και τα υπόλοιπα τα έβαλα από την τσέπη µου».

Ριχάρδος: «Ωραία, 15 ευρώ σου κάνουν;».

Υπάλληλος: «Oχι, να µου το 'χεις όσο µου το είχες, γιατί να µου το κόψεις; ∆εν µπορώ να καταλάβω γιατί».

Ριχάρδος: «Γιατί θεωρώ 20 ευρώ τη φορά ότι είναι υπερβολή, ρε φίλε».

Όταν άστεγοι µπήκαν σε κάποια από τα ακριβά ακίνητα του Ριχάρδου, τα οποία δεν τα χρησιµοποιούσε, ο 51 χρονος τηλεχρυσοχόος... προσέλαβε αστυνοµικό, που συνελήφθη για συµµετοχή στο κύκλωµα, για να τους... πετάξει έξω µε το αζηµίωτο:

Ριχάρδος: «Έχουν µπει στα πέτρινα άτοµα µέσα, έχουνε βάλει δικό τους λουκέτο. Στα ακίνητά µου εκεί πέρα. Και µένουν µέσα, ξέρεις, αυτοί που είναι του δρόµου. Μήπως µπορείς να ειδοποιήσεις αστυνοµικούς και θα σε φτιάξω µετά, ρε παιδί µου».

Αστυνοµικός: «Θες να κάνουµε έτσι; Ή θες να πάω εγώ; Να τους βγάλω;».

Ριχάρδος: «Μου αλλάξανε το λουκέτο, να το κόψεις εάν χρειαστεί. ∆εν παίρνεις µαζί σου 2-3 αστυνοµικούς να πάτε εκεί πέρα να τους τακτοποιήσετε και θα σας χαρτζιλικώσω εγώ µετά, εντάξει;».

Αστυνοµικός: «Εντάξει, το παίρνω πάνω µου».

Ο 51χρονος είχε τον απόλυτο έλεγχο των καταστηµάτων του σε όλη τη χώρα µέσω καµερών, µέσω των οποίων ήλεγχε αν ήταν ανοιχτά τα καταστήµατα και έπαιρνε τηλέφωνο να «συνετίσει» τους υπαλλήλους.

Ριχάρδος: «∆εν µου λες; Το Λουτράκι (το κατάστηµα) είναι κλειστό. Βλέπω από τις κάµερες και δεν απαντά και αυτός στο τηλέφωνο. Και το Σαββατοκύριακο είναι το καλύτερο µέρος το Λουτράκι, οι καλύτερες τιµές της εβδοµάδος, όλος ο κόσµος εκεί είναι και αυτός φεύγει;».

Μέλος: «Oχι, δεν υπάρχει περίπτωση να έχει φύγει. Θα πάρω να δω πού βρίσκεται».

κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσούΡιχάρδος