Ελλάδα|22.12.2019 13:30

Καιρός: Πλησιάζει το δεύτερο κύμα ψύχους - Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα

Newsroom

Καιρός: Έχοντας μπει στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, με δύο μέρες μόνο να απομένουν, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνει την πρόγνωσή του για τον καιρό από σήμερα, Κυριακή, μέχρι και για τις 25-26 Δεκεμβρίου, δηλαδή ανήμερα και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Το κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ήδη έχει ξεκινήσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από το Ιόνιο. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Δυτική Ελλάδα χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Τη Δευτέρα το κύμα κακοκαιρίας θα επεκταθεί και στα νησιά του Αιγαίου. Σε ορεινές περιοχές θα έχουμε και χιονοπτώσεις με τα μποφόρ να φτάνουν ακόμη και τα εννέα μποφόρ. 

Από το απόγευμα της Κυριακής στην Αττική θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις και το μέτωπο κακοκαιρίας θα κρατήσει μέχρι το πρωί της Δευτέρας. 

Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας θα έχουμε από τις 24 έως και τις 26 Δεκεμβρίου, δηλαδή τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Κλέαρχο Μαρουσάκη. Από αυτό θα επηρεαστούν περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο ενώ θα χιονίσει λίγο στην Πάρνηθα. Στην Αττική η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. 

κακοκαιρίαΧριστούγεννακαιρός