Ελλάδα|02.12.2018 14:47

Απολογία Ριχάρδου: Στον ανακριτή με υπόμνημα και... συμπαράσταση υπαλλήλων

Newsroom

Προτού ξεκινήσει την απολογία του, παρέδωσε στον ανακριτή ένα πολυσέλιδο υπόμνημα ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν και 20 υπάλληλοι των ενεχυροδανειστηρίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος υποστήριξε ότι οι εξαγωγές χρυσού ήταν απόλυτα νόμιμες και ότι δεν υπάρχουν οφειλές σε φόρους και δασμούς, καθώς πρόκειται για εξωκοινοτικές εξαγωγές.

Επίσης, υποστήριξε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει κάνει νόμιμες εξαγωγές στην Τουρκία ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ και ότι για όλες τις κινήσεις του, έχει νόμιμα παραστατικά. Για το χυτήριο στην οδό Στουρνάρη θα υποστηρίξει πως είναι απόλυτα νόμιμο, ενώ για τα άλλα δύο χυτήρια που φέρονται να είναι παράνομα, θα δηλώσει πως δεν έχει την παραμικρή σχέση και πως ουδέποτε τα είχε επισκεφθεί. 

Μέχρι τώρα, πέντε άτομα που εμπλέκονται στο κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού κρίθηκαν προφυλακιστέα ενώ άλλα 12 αφέθηκαν ελεύθερα με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο συνήγορος του Ριχάρδου, Αλέξης Κούγιας, δήλωσε ότι ο πελάτης του πραγματοποιούσε αποκλειστικά και μόνο νόμιμες εξαγωγές χρυσού, ενώ τόνισε ότι «δεν υφίσταται αδίκημα λαθρεμπορίας στην υπόθεση, διότι στις εξαγωγές χρυσού από την Ελλάδα προς μη κοινοτικές χώρες, όπως η Τουρκία, δεν επιβάλλεται Φ.Π.Α. ή άλλη επιβάρυνση».

Ριχάρδοςκύκλωμα χρυσού