Θεσσαλονίκη: Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά στο κέντρο της πόλης
NewsroomΧριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδικές φωνές, ουρές αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων, μυρωδιές από ζεστό κρασί και βούτυρο, γεμάτα εστιατόρια και καφετέριες, συνωστισμένα πεζοδρόμια αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση συνθέτουν το σκηνικό της ημέρας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, σήμερα Κυριακή, τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, παρέμειναν την Κυριακή ανοιχτά μέχρι τις έξι το απόγευμα, ωράριο το οποίο θα ισχύσει και την Τρίτη, που είναι παραμονή των Χριστουγέννων.
Το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου), όπου έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην Πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν δεκάδες νέοι και συνοδεία μουσικών οργάνων είπαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Και πάλι στην Πλατεία Αριστοτέλους, η ομάδα «Θηλυκότητες της Θεσσαλονίκης» με σύνθημα «η πατριαρχία όλες μας πληγώνει, στον δρόμο και στο σπίτι ποτέ, καμία μόνη», πραγματοποίησε μουσικοχορευτικό δρώμενο ως κίνηση αλληλεγγύης σε διαδηλώτριες στη Χιλή, που δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.
- Τέσσερις ιατροδικαστές στο νησί για τους 15 νεκρούς μετανάστες στη Χίο - Σε εφαρμογή το ειδικό πρωτόκολλο διαχείρισης κρίσης
- Έλληνας κατηγορείται ότι έδειρε μέχρι θανάτου ελεγκτή σε τρένο στη Γερμανία - «Τον γρονθοκοπούσε στο κεφάλι»
- Η Λατινοπούλου επιμένει στη θανατική ποινή διακινητών - «Ούτε με βαλεριάνες, ούτε με ασπιρινούλες θα αντιμετωπίσουμε το Ισλάμ»
- Έχεις «κολλήσει» με αυτή τη σειρά; Οι επιστήμονες λένε πως ίσως κάνει καλό στην ερωτική σου ζωή!