Θεσσαλονίκη: Σε εορταστικούς ρυθμούς η αγορά στο κέντρο της πόλης
NewsroomΧριστουγεννιάτικα τραγούδια, παιδικές φωνές, ουρές αναμονής στα ταμεία των καταστημάτων, μυρωδιές από ζεστό κρασί και βούτυρο, γεμάτα εστιατόρια και καφετέριες, συνωστισμένα πεζοδρόμια αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση συνθέτουν το σκηνικό της ημέρας στην αγορά της Θεσσαλονίκης, σήμερα Κυριακή, τρεις μέρες πριν τα Χριστούγεννα.
Τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο που έχει ανακοινώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, παρέμειναν την Κυριακή ανοιχτά μέχρι τις έξι το απόγευμα, ωράριο το οποίο θα ισχύσει και την Τρίτη, που είναι παραμονή των Χριστουγέννων.
Το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων βρίσκεται στην Πλατεία Δικαστηρίων (άγαλμα Βενιζέλου), όπου έχει στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στην Πλατεία Αριστοτέλους συγκεντρώθηκαν δεκάδες νέοι και συνοδεία μουσικών οργάνων είπαν τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Και πάλι στην Πλατεία Αριστοτέλους, η ομάδα «Θηλυκότητες της Θεσσαλονίκης» με σύνθημα «η πατριαρχία όλες μας πληγώνει, στον δρόμο και στο σπίτι ποτέ, καμία μόνη», πραγματοποίησε μουσικοχορευτικό δρώμενο ως κίνηση αλληλεγγύης σε διαδηλώτριες στη Χιλή, που δέχθηκαν επιθέσεις από αστυνομικές δυνάμεις της χώρας.
- Ο «αγέλαστος» Βασιλιάς που γλύτωσε οριακά τον θάνατο στη γέννα- Έζησε για να γίνει ο κακός δαίμων της Ελλάδας
- Ακραία καιρικά φαινόμενα την Πρωταπριλιά: Τι τρόμαξε τους μετεωρολόγους, οι ομοιότητες με τον «Harry» και οι περιοχές που θα χτυπήσει
- Μαρινέλλα - Στέλιος Καζαντζίδης: Το πιο «καυτό» ζευγάρι του λαϊκού τραγουδιού
- Το «No Pasaran» της Κοβέσι: Απειλές, εκβιασμοί και το θρίλερ με τη λίστα των «10+»