Ελλάδα|22.12.2019 22:50

Ο μικρός αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο στόχαστρο των... υπαλλήλων της ΔΕΗ

Newsroom

Οι... υπάλληλοι της ΔΕΗ με τη χλιδάτη ζωή και λεία 1,2 εκατομμυρίου ευρώ είχαν βάλει στο στόχαστρο κυρίως ηλικιωμένους. Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ανάμεσα στα θύματά τους ήταν και ο 83χρονος αρχιτέκτονας, Αντώνης Βουγιουκλάκης, μικρός αδελφός της αείμνηστης Αλίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Καλαφάτη, το μεσημέρι της 22ας Ιουνίου 2019 μέλος της οργάνωσης τον προσέγγισε την ώρα που επέστρεφε στο σπίτι του. Αφού του είπε ότι είναι συντηρητής ασανσέρ, μπήκε στο σπίτι. Ταυτόχρονα «τρύπωσε» στο εσωτερικό του και ένας συνεργός του, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον 83χρονο. Στο σπίτι βρισκόταν και η σύζυγος του Αντώνη Βουγιουκλάκη, στην οποία οι απατεώνες άρχισαν να λένε ότι υπάρχει ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Μάλιστα, είπαν στη γυναίκα να βράσει νερό και να αδειάσει το ψυγείο για να το ελέγξουν. Στόχος τους ήταν να την απασχολήσουν, προκειμένου να ψάξουν για μετρητά και κοσμήματα.

Την ώρα που ο ένας δράστης ήταν στην κουζίνα με τη γυναίκα, ο συνεργός του μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και άρχισε να αναζητά στα ντουλάπια χρυσαφικά. Ο 83χρονος αρχιτέκτονας, ωστόσο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι έχει μπροστά του απατεώνες. Τότε άρχισε να αντιδρά και -για καλή του τύχη- τα μέλη του κυκλώματος αποχώρησαν, χωρίς να πειράξουν τον ίδιο ή τη σύζυγό του και χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

αστυνομίαΑλίκη ΒουγιουκλάκηΔΕΗ