Ελλάδα|02.12.2018 15:18

Συγκλονίζει η ιστορία του παιδιού που δεν μιλά σε ηλικία τεσσάρων ετών

Newsroom

Τον δρόμο προς τη λύτρωση φαίνεται να παίρνει ένα αγοράκι μόλις τεσσάρων ετών από τη Ζαγορά, το οποίο φέρεται να μεγαλώνει σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε ένα σπίτι μισογκρεμισμένο. Με εντολή εισαγγελέα, το αγοράκι μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο συνοδεία Αστυνομίας, αλλά και κοινωνικής λειτουργού στο νοσοκομείο Βόλου.

Έγινε η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου που θα αποτελέσει την προσωρινή «στέγη» του μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος των ιατρικών εξετάσεων και της παιδοψυχιατρικής έκθεσης, με βάση την οποία η Εισαγγελία Βόλου θα αποφανθεί επί της αφαίρεσης ή μη της επιμέλειας του 4χρονου από την οικογένεια και της φιλοξενίας του από δομή στον Βόλο, στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή στο Ορφανοτροφείο που από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε την πρόθεση να ανοίξει την αγκαλιά του και να γίνει η νέα οικογένεια του μικρού παιδιού.

Τον 4χρονο, ο οποίος δεν αντέδρασε άσχημα κατά την απομάκρυνσή του από το σπίτι – ερείπιο, συνοδεύει σύμφωνα με το taxydromos.gr και η μητέρα του, προκειμένου να είναι πιο ομαλή η μετάβασή του από το περιβάλλον της οικογένειας στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνει μερικά 24ωρα. Η απομάκρυνση του παιδιού από το οικογενειακό περιβάλλον διατάχθηκε μετά την ολοκλήρωση κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας με εισαγγελική εντολή που δόθηκε με βάση καταγγελία που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

γιατροίΠήλιο