Ελλάδα|26.12.2019 15:47

Καιρός - Ζηνοβία: Άσπρισε η Πάρνηθα, έρχεται νέο σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας

Newsroom

Η ψυχρή εισβολή είναι προ των πυλών και ήδη τα πρώτα χιόνια πέσανε στην Πάρνηθα με τους κατοίκους της πρωτεύουσας να εκμεταλλεύονται την αργία και να συρρέουν κατά εκατοντάδες στον ορεινό όγκο για να απολαύσουν το χιόνι. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα και να γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη η πρόσβαση στο βουνό.

Οι τυχεροί πάντως ήταν αυτοί που ανέβηκαν νωρίτερα στο βουνό για βόλτα και τους βρήκε εκεί ο χιονιάς χαρίζοντάς τους μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές. Το καταφύγιο Μπάφι ντύθηκε στα λευκά, ενώ η πρόσβαση προς το καζίνο γίνεται με αλυσίδες, καθώς από το Σανατόριο και πάνω, το έχει στρώσει για τα καλά... Η κακοκαιρία δημιούργησε ωστόσο και προβλήματα, καθώς στη Λήμνο οι θυελλώδεις άνεμοι κατέστρεψαν τον Ρωμέικο Γιαλό, ενώ και στο λιμάνι της Μύρινας προστατευτικό τοιχίο της παραλίας υποχώρησε και απέκλεισε την πρόσβαση.

Σύμφωνα πάντως με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτό είναι το πρώτο κύμα κακοκαιρίας, καθώς έρχεται το επόμενο διήμερο ένα νέο, ακόμα πιο σφοδρό, η λεγόμενη Ζηνοβία. Αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τις περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο, ενώ ο υδράργυρος θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα θα κατέβει αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τον χιονιά κυρίως Κυριακή και Δευτέρα, είναι η ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησος, καθώς και η Αττική, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μάλιστα, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, είναι πολύ πιθανό να χιονίσει ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Η πρόβλεψη του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

καιρόςΖηνοβίαχιόνιαΠάρνηθα