Ελλάδα|27.12.2019 22:37

Το τραπέζι της «αγάπης» του πατέρα Δημητρίου στην Αχαρνών (vid)

Newsroom

Ο Χρήστος εργαζόταν ως ναυτικός. Ωστόσο ένα σοβαρό ατύχημα του στέρησε απότομα τη δουλειά του που τόσο αγαπούσε. Έπεσε από 18 μέτρα ύψος στο καράβι που βρισκόταν. Καθημερινά περιμένει στην ουρά για το συσσίτιο στην εκκλησία, στην Αχαρνών. Μιλώντας αποκλειστικά στο Open TV και τη Γεωργία Λαγού μοιράστηκε τις στιγμές της ζωής του. «Άλλαξε η ζωή μου. Άλλο είναι να ταξιδεύεις και να είσαι στη θάλασσα και άλλο να είσαι εδώ. Έχουμε κόψει τα πάντα. Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα» λέει χαρακτηριστικά.

Οι δυσκολίες της ζωής πολλές και αλλεπάλληλες, αλλά όχι αρκετές για να τον λυγίσουν. «Δεν το βάζω κάτω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου. Υπάρχουν άτομα από την ημέρα που αρρώστησε η γυναίκα μου, μου είπαν να την αφήσω και να φύγω. Εγώ όμως δεν την αφήνω» προσθέτει. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια ο πατέρας Δημήτριος, γνωστός στην Αχαρνών και τις γύρω γειτονιές ως ο «παππάς των φτωχών» και των προσφύγων ανοίγει την αγκαλιά του για δεκάδες ανθρώπους των οποίων το οικογενειακό τραπέζι είναι άδειο. «Φανταστείτε ότι έρχονται οι μητέρες με κατσαρόλες, όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο. Δίνουμε το φαγητό στις 10:30 μέχρι τις 11:30, εκείνες το βάζουν μέσα στην κατσαρόλα και αμέσως μετά πάνε στο σπίτι τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Δίπλα του στέκεται η κα Άννα που είναι η πολύτιμη βοηθός του. Καθημερινά ετοιμάζει φαγητό για 130 άτομα. «Δεν μπορούσα να φανταστώ τι γίνεται εδώ μέσα. Όμως βλέπω ότι γίνεται ένα θαύμα» λέει στην κάμερα του Open TV. Τέλος ο πατέρας Δημήτριος θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα τονίζει πως «να μην θυμόμαστε αυτόν τον κόσμο μόνο τις μεγάλες γιορτές».

συσσίτιαΕκκλησία