Ελλάδα|30.12.2019 14:16

Καιρός: Ποδαρικό στο 2020 με χιόνια στο κέντρο της Αθήνας

Newsroom

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ισχυρή ψυχρή εισβολή που επηρεάζει τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε κεντρικές περιοχές του νομού Αττικής. Ταυτόχρονα, οι βοριάδες στο Αιγαίο προσεγγίζουν σε εντάσεις τα επίπεδα θύελλας (9 με 10 μποφόρ) κρατώντας τα πλοία δεμένα σε αρκετά λιμάνια. Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας μετά τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τους βοριάδες στο Αιγαίο παρά τη μικρή τους εξασθένιση να παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι και τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα προκαλώντας ισχυρό παγετό στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Και αν νομίζετε ότι με τις ψυχρές εισβολές τελειώσαμε κάνετε λάθος μιας και σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του τηλεοπτικού σταθμού Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή αναμένουμε με την αλλαγή του χρόνου με τις χιονοπτώσεις να φτάνουμε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Αιτία για αυτή τη νέα αλλαγή του καιρού με το καλημέρα του νέου έτους είναι η μετατόπιση ψυχρή αέριας μάζας από την περιοχή της Ουκρανίας η οποία καθώς θα εισέλθει στο Αιγαίο θα σχηματίσει νέο βαρομετρικό χαμηλό προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας μας δηλαδή περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα να δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Ταυτόχρονα για άλλη μια φορά μέσα στο Αιγαίο θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες που ίσως οδηγήσουν σε απαγορευτικό. Με την μέχρι στιγμής εικόνα που έχουμε είναι πολύ πιθανό τις πρώτες ώρες του νέου έτους η Αθήνα να ντυθεί στα λευκά ή αν δεν καταφέρει να το στρώσει, να δούμε τον λευκό επισκέπτη να εμφανίζεται με πυκνές χιονονιφάδες. Έτσι λοιπόν οι εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τη νέα μεταβολή του καιρού και να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενα προβλήματα που προκύψουν από αυτή την εξέλιξη.

Πού χιονίζει τώρα στην Αττική

Ντυμένη στα λευκά είναι η Αττική μετά από την επίσκεψη της Ζηνοβίας. Σε πολλές περιοχές της Αττικής αυτήν την ώρα χιονίζει. Ανάμεσα στις περιοχές που πέφτει χιόνι είναι ο Διόνυσος, η Πετρούπολη, το Χαΐδάρι, το Περιστέρι, ακόμη και το Μοναστηράκι.  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της πρωτεύουσας, οι νιφάδες εμφανίστηκαν και στο Θησείο, ενώ ήδη καταγράφεται όχι μόνο απλή χιονόπτωση αλλά και χιονόστρωση σε Χαϊδάρι, Νεάπολη Νίκαιας και Πετρούπολη. 

Δείτε σχετικά βίντεο που ανέβηκαν στο Facebook

 

 
χιόνιακαιρόςΖηνοβίαχιόνια Αθήνακαιρός κακοκαιρία ΑττικήΚλέαρχος Μαρουσάκης