Ελλάδα|30.12.2019 16:53

Ζηνοβία - Χιόνια: Το έστρωσε στον Κορυδαλλό - Μισό μέτρο στα Βίλια (pics+vid)

Newsroom

Η κακοκαιρία που έχει πάρει το όνομα της Ζηνοβίας χτυπά το λεκανοπέδιο της Αττικής 

Ντυμένη στα λευκά είναι η Αττική μετά από την επίσκεψη της Ζηνοβίας. Σε πολλές περιοχές της Αττικής αυτήν την ώρα χιονίζει. Ανάμεσα στις περιοχές που πέφτει χιόνι είναι ο Διόνυσος, η Πετρούπολη, το Χαΐδάρι, το Περιστέρι, ακόμη και το Μοναστηράκι.  Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων της πρωτεύουσας, οι νιφάδες εμφανίστηκαν και στο Θησείο, ενώ ήδη καταγράφεται όχι μόνο απλή χιονόπτωση αλλά και χιονόστρωση σε Χαϊδάρι, Νεάπολη Νίκαιας και Πετρούπολη. 

To βίντεο που ακολουθεί έβγαλε ο αναγνώστης του ethnos.gr, Ιωάννης Παπαλιούδης και δείχνει το χιόνι να έχει στρωθεί στο Σχιστό Κορυδαλλού

Δείτε σχετικά βίντεο που ανέβηκαν στο Facebook

Κηπούπολη

 

Μοναστηράκι

 

Πετρούπολη 

Δείτε εικόνες από τα Βίλια Αττικής, όπου ο αναγνώστης του ethnos.gr, Νίκος Διολέτης έστειλε εικόνες και υποστηρίζει ότι το χιόνι ξεπερνά το μισό μέτρο. 

 Ποδαρικό με χιόνια στο Σύνταγμα - Τι προβλέπει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ισχυρή ψυχρή εισβολή που επηρεάζει τη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, με τις χιονοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε κεντρικές περιοχές του νομού Αττικής. Ταυτόχρονα, οι βοριάδες στο Αιγαίο προσεγγίζουν σε εντάσεις τα επίπεδα θύελλας (9 με 10 μποφόρ) κρατώντας τα πλοία δεμένα σε αρκετά λιμάνια. Σταδιακή υποχώρηση αναμένεται να παρουσιάσει το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα μας μετά τις πρωινές ώρες της Τρίτης με τους βοριάδες στο Αιγαίο παρά τη μικρή τους εξασθένιση να παραμένουν αρκετά ενισχυμένοι και τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα προκαλώντας ισχυρό παγετό στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Και αν νομίζετε ότι με τις ψυχρές εισβολές τελειώσαμε κάνετε λάθος μιας και σύμφωνα με τον Μετεωρολόγο του τηλεοπτικού σταθμού Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή αναμένουμε με την αλλαγή του χρόνου με τις χιονοπτώσεις να φτάνουμε μέχρι και το κέντρο της Αθήνας. Αιτία για αυτή τη νέα αλλαγή του καιρού με το καλημέρα του νέου έτους είναι η μετατόπιση ψυχρή αέριας μάζας από την περιοχή της Ουκρανίας η οποία καθώς θα εισέλθει στο Αιγαίο θα σχηματίσει νέο βαρομετρικό χαμηλό προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο με αποτέλεσμα τα ανατολικά προσήνεμα της χώρας μας δηλαδή περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας από το ύψος του Βόλου και νοτιότερα να δεχτούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

καιρός κακοκαιρία ΑττικήκακοκαιρίαΖηνοβία