Ελλάδα|30.12.2019 16:00

Βόλος: Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες διακίνησης ναρκωτικών

Newsroom

Εξαρθρώθηκαν, έπειτα από μεθοδική αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, εξάρθρωσε η αστυνομία μετά από ευρείας κλίμακα επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο.

Συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, ηλικίας από 35 έως 67 ετών, μέλη και των δύο οργανώσεων, δύο από τα οποία είναι οι αρχηγοί των ομάδων. Επίσης, ένα μέλος της μιας εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 33 ετών, βρίσκεται έγκλειστο σε φυλακή.  

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του τελωνειακού κώδικα.

Εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, λειτουργούσαν με τη μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνης στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους μέχρι και σήμερα. 

Για να μην εντοπιστούν, είχαν εφοδιαστεί με πολλαπλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που αντιστοιχούσαν σε στοιχεία κυρίως αλλοδαπών και τις οποίες κατά καιρούς αντικαθιστούσαν, ενώ λάμβαναν πολύ αυστηρά μέτρα αντιπαρακολούθησης.

Υπολογίζεται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες, ανέρχεται στα περίπου 60.000 ευρώ.   

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε σπίτια και οχήματα των συλληφθέντων, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 729,26 γραμμάρια ηρωίνης, 71,37 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 11,85 γραμμάρια βουπρενορφίνης, 338 γραμμάρια νοθευτικής σκόνης άγνωστης χημικής σύνθεσης, μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων, μικροποσότητα σπόρων κάνναβης, επτά ηλεκτρονικές ζυγαριές, ποσότητα αφορολόγητου καπνού, βάρους 434 γραμμαρίων, έντεκα κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 23.480 ευρώ. 
Επιπλέον, κατασχέθηκαν τέσσερα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα.

ναρκωτικάΒόλος