Ελλάδα|03.12.2018 13:00

Τα σενάρια για τον θάνατο της φοιτήτριας στη Ρόδο

Newsroom

Σοκ έχει προκαλέσει στο ∆ιδυµότειχο του Εβρου, απ’ όπου καταγόταν, η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ο πατέρας της τόνισε πως, σύµφωνα µε τον ιατροδικαστή, η άτυχη κοπέλα έχει σηµάδια στραγγαλισµού. Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις των Αρχών, η 21χρονη, που σπούδαζε στο νησί, πρέπει να δέχτηκε επίθεση σε άλλο σηµείο της Ρόδου και στη συνέχεια να µεταφέρθηκε στην παραλία της Λίνδου όπου και πετάχτηκε στη θάλασσα ζωντανή µε αποτέλεσµα τελικά να πνιγεί! Αύριο αναµένεται να µεταφερθεί στο ∆ιδυµότειχο προκειµένου την Τετάρτη να γίνει η κηδεία της.

Τις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης έχει αναλάβει από χθες ειδικό κλιµάκιο του Λιµενικού που πήγε στη Ρόδο από την Αθήνα. Χθες το απόγευµα οι λιµενικοί προσήγαγαν τρία άτοµα και τα ανέκριναν για το περιστατικό. Εντύπωση επίσης προκαλεί στις Αρχές το γεγονός πως κάποιοι έσπευσαν λίγες ώρες µετά τον θάνατό της να βεβηλώσουν τη µνήµη της άτυχης κοπέλας µε αισχρές και χυδαίες αναρτήσεις στο προφίλ της στο Facebook.

Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, η 21χρονη δέχτηκε επίθεση σε άλλο σηµείο του νησιού και µεταφέρθηκε στη Λίνδο

Η 21χρονη, που σπούδαζε στο Τµήµα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστηµίου Αιγαίου στη Ρόδο, βρέθηκε την περασµένη Τετάρτη νεκρή σε βραχώδη περιοχή στην παραλία της Λίνδου. Τα ίχνη της άτυχης κοπέλας είχαν χαθεί από τις αρχές της εβδοµάδας και για τον εντοπισµό της είχαν κινητοποιηθεί οι Αρχές του νησιού. Τελικά η 21χρονη βρέθηκε γυµνή, µόνο µε τον στηθόδεσµό της, από τους άνδρες του Λιµενικού που ερεύνησαν την περιοχή, ενώ αρχικά η αναγνώρισή της έγινε από συµφοιτητές και συµφοιτήτριές της. «Ο θάνατος προήλθε από πνιγµό»

Αµεσα µετέβη στο νησί ο πατέρας της, που είναι δάσκαλος και αντιδήµαρχος, προκειµένου να αναγνωρίσει τη νεκρή κόρη του. «Ο ιατροδικαστής µού είπε ότι υπάρχουν σηµάδια στραγγαλισµού στον λαιµό της, αλλά ο θάνατός της προήλθε από πνιγµό. Κατά πάσα πιθανότητα την πέταξαν στη θάλασσα. Τώρα περιµένω και τις τοξικολογικές εξετάσεις» είπε ο πατέρας της κοπέλας. «Ο,τι παρέες έκανε και γνωρίζαµε τα τηλέφωνα, τα δώσαµε στο Λιµεναρχείο. Αυτό που ξέρω από το Λιµεναρχείο είναι ότι η κόρη µου µιλούσε µε µια φίλη της στο Facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της “θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος µου χτυπάει την πόρτα”. Μάλλον σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναµίλησε µε κανέναν. Την ψάχναµε µαζί µε τη µητέρα της» προσέθεσε συντετριµµένος.

Σύµφωνα µε τα πρώτα στοιχεία, η άτυχη κοπέλα έφερε στο σώµα της και πολλά σηµάδια από χτυπήµατα, τα οποία όµως ο ιατροδικαστής απέδωσε στα βράχια πάνω στα οποία τα κύµατα έριξαν το νεκρό σώµα. Μετά τον θάνατο της 21χρονης, χυδαία µηνύµατα που εµφανίστηκαν στο προφίλ της άτυχης κοπέλας στο Facebook προκαλούν αποτροπιασµό.

Όπως μετέδωσε ο Alpha στα χέρια των Αρχών φέρεται να βρίσκεται και ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας καταστήματος. Σε αυτό φαίνεται η άτυχη φοιτήτρια να μπαίνει σε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε άντρας και να απομακρύνονται. Η καταγραφή γίνεται την περασμένη Τρίτη, το τελευταίο βράδυ της ζωής της.

Προερχόμενη από οικογένεια δασκάλων, ιδιαίτερα αγαπητών στο νομό Έβρου, το νεαρό κορίτσι, ιδιαίτερα αγαπητό και μεταξύ των συμφοιτητών της, «χάθηκε» χωρίς να γνωρίζει κανείς, ακόμη και στενή φίλη της, που λείπει το διάστημα αυτό στην Αθήνα, πού και με ποιόν είχε βρεθεί.

Μια πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, που μάλιστα το καλοκαίρι έκανε την πρακτική της εξάσκηση στο Υπουργείο Εξωτερικών, «έφυγε» από την ζωή και οι πρώτες ενδείξεις συνηγορούν ότι πρόκειται για έγκλημα, όπως έγραψε η Δημοκρατική της Ρόδου.

Βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση της κοπέλας, ήταν το τατουάζ σε σχήμα τριαντάφυλλου που ανέφεραν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι είχε στο πόδι και κίνησε υποψίες σε δύο συμφοιτητές της, οι οποίοι παρατήρησαν πως η φίλη τους, που δεν είδαν για τρεις μέρες, είχε ένα τέτοιο στο δεξί της πόδι.

δολοφονία στη ΡόδοφοιτήτριαΡόδος