Κίναρος: Ψάχνουν την μοναδική κάτοικο του νησιού
NewsroomΕδώ και τρεις μέρες δεν έχει υπάρξει επικοινωνία με την μοναδική κάτοικο της Κιναρου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η τηλεφωνική επικοινωνία με το νησί δεν είναι δυνατή λόγω καιρού, ενώ οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να σηκωθεί Super Puma λόγω των θυελλωδών ανέμων. Πάντως να σημειωθεί ότι λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών η επικοινωνία με την ηλικιωμένη έχει χαθεί κι άλλες φορές κατά το παρελθόν.
«Δεν έχει πάει κανείς ακόμα και τώρα περιμένουμε να κόψει ο καιρός για να πάνε να δουν. Το σταθερό της τηλέφωνο βγάζει μήνυμα ότι δεν λειτουργεί για τεχνικούς λόγους, ενώ το κινητό δεν πιάνει, καθώς πρέπει να ανέβει στο βουνό για να βρει σήμα», είπε η αδερφή της στον Alpha.
Η βραχονησίδα Κίναρος δεν έχει φάρο. Έχει έκταση 4.577 στρέμματα. Διοικητικά ανήκει στον δήμο Λέρου αν και ιστορικά και περιουσιακά ανήκει στην κοινότητα Αιγιάλης Αμοργού. Το υψηλότερο σημείο του νησιού είναι 296 μ. Είναι το δεύτερο δυτικότερο νησί των Δωδεκανήσων μετά την Αστυπάλαια. Βρίσκεται περίπου 16 μίλια από την Αμοργό και 38 μίλια από την Κάλυμνο στη μέση του… πουθενά.
Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο ethnos.gr, η κυρία Ειρήνη, η κάτοικος του νησιού, είχε μιλήσει για τις δυσκολίες που συναντά στο νησί. Μεταξύ άλλων, είχε περιγράψει: «Ερχεται συχνά το καΐκι από την Αμοργό. Η καταγωγή μας είναι από την Αμοργό. Με φροντίζουν τα παιδιά εκεί. Δεν τους φέρνω εδώ χωρίς λόγο τους ανθρώπους. Όποτε τους χρειάζομαι, τους τηλεφωνώ και αν το επιτρέπει ο καιρός έρχονται και μου φέρνουν τα απαραίτητα και τροφές για τα ζωντανά μου. Το καλοκαίρι έρχεται και κανένα περαστικό τουριστικό σκάφος. Μου κάνουν λίγη παρέα και φεύγουν.
Παράλληλα, στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει πως το τηλέφωνο με το οποίο επικοινωνεί είναι δορυφορικό. «Συγγνώμη, αλλά το τηλέφωνο είναι δορυφορικό και όταν έχει κακοκαιρία "χάνεται" η επικοινωνία», είχε πει στον Κώστα Ασημακόπουλο.
- Ξεκίνησε η τριμερής ΗΠΑ-Ουκρανίας-Ρωσίας στο Άμπου Ντάμπι: Στο επίκεντρο το εδαφικό - Τα μηνύματα από το Κρεμλίνο
- Κεφαλογιάννη για τροπολογία: Δεν έχω λιγότερα δικαιώματα από οποιονδήποτε πολίτη - Προτάθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων στον εκδότη της εφημερίδας «Μαγνησία» - Μεταφέρθηκε στα επείγοντα
- Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία του Βαλεντίνο στη Ρώμη - Όλος ο κόσμος της μόδας δίνει το «παρών»