Ελλάδα|03.01.2020 14:14

Κίναρος: Η στιγμή που το Super Puma εντοπίζει την «κυρά» Ρηνιώ (vid)

Newsroom

Η «κυρά» Ρηνιώ εντοπίστηκε τελικά σώα από το πλήρωμα του Super Puma που σηκώθηκε και κατευθύνθηκε στο νησάκι Κίναρος κι όλα έχουν καταγραφεί σε βίντεο-ντοκουμέντο που προβλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ. Η μοναδική κάτοικος του νησιού είχε να δώσει σημεία ζωής τρεις ημέρες και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατή η προσέγγιση στο νησί.

Στο βίντεο διακρίνεται το Super Puma να προσπαθεί να φτάσει πάνω από το σπίτι της γυναίκας, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Η κυρά Ρηνιώ εντοπίστηκε από τον διασώστη που απογειώθηκε από τη Ρόδο και προσέγγισε το ακριτικό νησί. Βρισκόταν στο σπίτι της και καθόταν μόνη της, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια, περιμένοντας την κακοκαιρία να κοπάσει. Μάλιστα, όταν της είπαν να την μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος στη Ρόδο, μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές στην ηλεκτροδότησης και στις τηλεπικοινωνίες, εκείνη αρνήθηκε.

«Μην ανησυχείτε για εμένα», είπε χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα, που δεν θέλει να εγκαταλείψει τον τόπο της, όπως είπε και η κόρη της, η οποία καθόταν σε αναμμένα κάρβουνα όλες αυτές τις ημέρες και ήταν αυτή που ειδοποίησε τις αρχές, όταν η μητέρα της είχε μέρες να επικοινωνήσει μαζί της.

Κίναρος