Ελλάδα|03.12.2018 12:37

Ζακ Κωστόπουλος: Τι θα υποστηρίξουν οι αστυνομικοί ενώπιον του ανακριτή

Newsroom

Για τις 12 Δεκεμβρίου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν οι 4 αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή που ερευνά την υπόθεση. Δίπλα τους βρέθηκαν συνδικαλιστές συνάδελφοί τους.

Οι αστυνομικοί εμφανίζονται στα βίντεο που κυκλοφόρησαν να έχουν σωματική επαφή με τον ακτιβιστή όταν του περνούν χειροπέδες. Παράλληλα, θα απολογηθούν για το κακουργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. 

Τι θα υποστηρίξουν στην απολογία τους

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της απολογίας τους αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία με τον δράστη να κρατά αιχμηρό αντικείμενο και να προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης. Ακόμη θα υποστηρίξουν ότι δεν βιαιοπράγησαν εναντίον του.

Αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας από την οικογένεια Κωστόπουλου

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου, μέσω των συνηγόρων της, έχει καταθέσει αίτημα για να μετατραπεί η κατηγορία από θανατηφόρα σωματική βλάβη σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Το αίτημα βασίζεται στην έκθεση του ιατροδικαστή, στο πόρισμα του τεχνικού συμβούλου που ορίστηκε από την οικογένεια καθώς και στα βίντεο όπου οι κατηγορούμενοι φαίνεται να σπάνε το πάνω μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια και το κάτω. Μετά καταφέρουν χτυπήματα που έχουν ως συνέπεια τον θάνατο του.

Ζακ Κωστόπουλοςαστυνομία