Ελλάδα|03.12.2018 12:54

Αγρίμι στα συντρίμμια: Συγκλονίζει η ιστορία του 4χρονου στο Πήλιο

Newsroom

Το 4χρονο αγοράκι από τη Ζαγορά, που φέρεται να μεγαλώνει σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον και άθλιες συνθήκες διαβίωσης, σε ένα σπίτι μισογκρεμισμένο, με εντολή εισαγγελέα αλλά και τη συνοδεία αστυνομικών και κοινωνικού λειτουργού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το παιδάκι εισήχθη στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου και θα αποτελέσει την προσωρινή «στέγη» του μέχρι το τέλος του κύκλου των ιατρικών εξετάσεων και της παιδοψυχιατρικής έκθεσης, με βάση την οποία η Εισαγγελία Βόλου θα αποφανθεί επί της αφαίρεσης ή μη της επιμέλειας του 4χρονου από την οικογένεια και της φιλοξενίας του από δομή στην πόλη, στην «Κιβωτό του Κόσμου», στο «Χαμόγελο του Παιδιού» ή στο Ορφανοτροφείο που από την πρώτη στιγμή εκδήλωσε την πρόθεση να ανοίξει την αγκαλιά του και να γίνει η νέα οικογένεια του μικρού παιδιού.

Όπως αναφέρει ο taxydromos, πληροφορίες αναφέρουν ότι τον 4χρονο, που δεν αντέδρασε άσχημα κατά την απομάκρυνσή του από το σπίτι – ερείπιο, συνοδεύει και η μητέρα του, προκειμένου να είναι πιο ομαλή η μετάβασή του από το περιβάλλον της οικογένειας στο νοσοκομείο όπου θα παραμείνει μερικά 24ωρα.

Η απομάκρυνση του παιδιού από το οικογενειακό περιβάλλον διατάχθηκε μετά την ολοκλήρωση κατεπείγουσας κοινωνικής έρευνας με εισαγγελική εντολή που δόθηκε με βάση καταγγελία που έγινε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Σοκάρει η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού

Την ίδια ώρα η έκθεση της κοινωνικής λειτουργού είναι σοκαριστική καθώς όσα περιγράφει μαρτυρούν την κατάσταση στην οποία ζούσε το παιδάκι. Το σπίτι είναι μισογκρεμισμένο. Δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο σε ένα τμήμα του σπιτιού 3Χ3 όπου φαίνεται να απαγκιάζει η οικογένεια. Στο συγκεκριμένο δωματιάκι βρίσκονται ένα μονό κρεβάτι και μία πολυθρόνα που αποτελεί το κρεβατάκι του παιδιού.

Η οικογένεια τρώει στο πάτωμα, δεν υπάρχει καν τραπέζι. Το σπίτι δεν διαθέτει ούτε τουαλέτα, ούτε μπάνιο. Τα κουφώματα από πόρτες και παράθυρα είναι «φαγωμένα» και το χώμα περνά μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, που φέρονται να έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων.

Το παιδάκι δεν μιλάει

Ο 4χρονος δεν μιλά, ενώ όπου βρίσκεται εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά, χτυπά, κλωτσά, δαγκώνει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση της οικογένειας είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα και πέρυσι κοινωνική λειτουργός του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου που παρακολουθούσε την οικογένεια είχε προσπαθήσει να βοηθήσει το παιδί, ωστόσο δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή για να κινηθούν οι διαδικασίες. Η οικογένεια πάντως φαίνεται να υποστηρίζεται εκτός από την τοπική Εκκλησία και από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και να λαμβάνει τα επιδόματα που δικαιούται βάσει της οικονομικής και ιατρικής της κατάστασης. 

νοσοκομείοΠήλιοΧαμόγελο του ΠαιδιούΖαγορά