Εμπρηστική επίθεση στο αυτοκίνητο υπαλλήλου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη
NewsroomΕμπρηστική επίθεση σε αυτοκίνητο υπαλλήλου του ελληνικού προξενείου στη Σμύρνη σημειώθηκε την Κυριακή 5/1, μία μόλις ημέρα μετά την αντίστοιχη επίθεση στο αμάξι υπαλλήλου του ελληνικού προξενείου στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το όχημα δεν ήταν παρκαρισμένο σε θέση έξω από το προξενείο, αλλά σε άλλη γειτονιάς της Σμύρνης. Οι πρώτες ενδείξεις, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, δείχνουν εμπρησμό, αλλά όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αιτίες του εμπρησμού του αυτοκινήτου σχετίζονται με το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης εργάζεται στο ελληνικό προξενείο.
Στην επίθεση του Σαββάτου στην Κωνσταντινούπολη, δεν βρισκόταν κάποιος στο εσωτερικό του ΙΧ τη στιγμή της επίθεσης και ακόμη παραμένει άγνωστο το κίνητρο αλλά και οι δράστες της επίθεσης. Ωστόσο, οι εκτεταμένες ζημιές δείχνουν ότι κάποιοι είχαν σκοπό να προκαλέσουν βλάβη στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο που έφερε διπλωματικές πινακίδες.
- Δύσκολος χειμώνας: Ντόμινο αυξήσεων στην ενέργεια φέρνει μέτρα... με τον μήνα - Τι θα πει σήμερα το απόγευμα ο Μητσοτάκης
- Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Εξετάζεται αν οι νεαροί έκαναν live στο TikTok - Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τους 3 νεκρούς
- «Ήταν κατουρημένα και κλαμένα»: Ξέχασαν παιδάκια σε σχολικό λεωφορείο για 5 ώρες
- Αντίδραση τουρκικού ΥΠΑΜ στην επίσκεψη Μητσοτάκη στο Καστελόριζο: Μιλά ξανά για αποστρατιωτικοποίηση