Ελλάδα|06.01.2020 12:09

Καιρός - Ηφαιστίων: Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία - Δύσκολη η νύχτα (vid)

Newsroom

Η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα έχει φέρει τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους και σφοδρές χιονοπτώσεις. Αυτή την ώρα, το μέτωπο κινείται στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Οπότε και σιγά σιγά θα αρχίσουν να μεταφέρονται ψυχρές μάζες προς την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τα χιόνια δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χαμηλά υψόμετρα, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο, Τρίτη, θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε Αττική, Βοιωτία κι Εύβοια.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη ο Ηφαιστίωνας δεν μας έχει δείξει ακόμα τα δόντια του και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και της αυριανής ημέρας. Η συγκεκριμένη κακοκαιρία, όπως τονίζει, δίνει τα πιο έντονα φαινόμενά της στο τελείωμά της.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική τα χιόνια θα φτάσουν στα βόρεια προάστια, όπου και θα υπάρχει και χιονόστρωση σε ορισμένα σημεία. Από το Μαρούσι, την Κηφισιά και προς τα πάνω, δηλαδή βορειότερα, θα υπάρχει αρκετό χιόνι.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, θα έχουμε ισχυρό παγετό σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς θα πέσει ο υδράργυρος μέχρι και τους -10 βαθμούς στα βορειότερα τμήματα κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οσον αφορά στο εθνικό οδικό δίκτυο και στην πολύπαθη ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών και της Μαλακάσας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πιθανότατα θα πρέπει οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι και με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας

Τα Βίλια ξανά στο έλεος του χιονιά

καιρόςΗφαιστίωνχιόνια Αθήναχιόνια