Ελλάδα|06.01.2020 17:31

Καιρός - Ηφαιστίων: Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει τις επόμενες ώρες (χάρτες)

Newsroom

Η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» που σαρώνει τη χώρα φέρνει τσουχτερό κρύο, θυελλώδεις ανέμους και έντονες χιονοπτώσεις. Αυτή την ώρα, το μέτωπο κινείται στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες. Σταδιακά θα αρχίσουν να μεταφέρονται ψυχρές μάζες προς την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τα χιόνια δεν έχουν φτάσει ακόμα στα χαμηλά υψόμετρα, όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο, Τρίτη, θα έχουμε πυκνές χιονοπτώσεις σε ΑττικήΒοιωτία κι Εύβοια.

Λόγω της χιονόπτωσηςδιακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σύμφωνα με την αστυνομίαστην περιφερειακή οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης, από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από το 5ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, και από το 270 χλμ. της ίδιας οδού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή Κάζα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TVΚλέαρχο Μαρουσάκη ο Ηφαιστίωνας δεν μας έχει δείξει ακόμα τα δόντια του και τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας και της αυριανής ημέρας. Η συγκεκριμένη κακοκαιρία, όπως τονίζει, δίνει τα πιο έντονα φαινόμενά της στο τελείωμά της.

Σε ό,τι αφορά στην Αττική τα χιόνια θα φτάσουν στα βόρεια προάστια, όπου και θα υπάρχει και χιονόστρωση σε ορισμένα σημεία. Από το Μαρούσι, την Κηφισιά και βορειότερα, θα υπάρχει αρκετό χιόνι.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη, θα έχουμε ισχυρό παγετό σχεδόν σε όλη τη χώρα, καθώς θα πέσει ο υδράργυρος μέχρι και τους -10 βαθμούς στα βορειότερα τμήματα κάτι που σημαίνει ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οσον αφορά στο εθνικό οδικό δίκτυο και στην πολύπαθη ευρύτερη περιοχή των Αφιδνών και της Μαλακάσας, χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πιθανότατα θα πρέπει οι οδηγοί να είναι εφοδιασμένοι και με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος του Open TV Κλέαρχος Μαρουσάκης επισημαίνει ότι αυτά τα κύματα κακοκαιρίας κορυφώνουν την δράση τους στο τελείωμά τους, για αυτό και τονίζει την πιθανότητα να υπάρξει χιονόπτωση και για πιο κεντρικές περιοχές της Αττικής τη νύχτα και το ξημέρωμα της Τρίτης.

Δείτε σε βίντεο χρηστών του facebook σε ποιες περιοχές έχει ξεκινήσει να χιονίζει

Στη σελίδα του Facebook Forecast Weather, χρήστες έχουν αναρτήσει βίντεο από τις περιοχές όπου έχει ήδη ξεκινήσει να χιονίζει:

Άγιος Στέφανος

 

Βίλια 

 

Διόνυσος 

 

Άνω Λιόσια 

 

Μέγαρα 

Δερβενοχώρια 

 

ΗφαιστίωνκαιρόςΚλέαρχος Μαρουσάκηςκαιρός κακοκαιρία Αττική