Ελλάδα|07.01.2020 14:50

Καιρός - Ηφαιστίων: Η δεύτερη διαταραχή «κρύβει» κι άλλο χιόνι (vid)

Newsroom

Τα τελειώματα του Ηφαιστίωνα ενδέχεται να δώσουν ακόμα πιο σφοδρές χιονοπτώσεις και η κακοκαιρία δεν σκοπεύει να μας αφήσει ακόμα. Από τα βορειοδυτικά Βαλκάνια κατεβαίνει μια δεύτερη διαταραχή και η Αττικοβοιωτία, καθώς και η Εύβοια δεν έχουν... καθαρίσει με τον χιονιά, όπως λέει στο Open TV ο μετεωρολόγος του καναλιού, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Και σήμερα, στα βόρεια τμήματα της Αττικής θα υπάρξουν χιονοπτώσεις, που κατά τόπους θα είναι έντονες και τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι και τις βραδινές ώρες και δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα πιο έντονα φαινόμενα από τις προηγούμενες ημέρες.

Τα συγκεκριμένα συστήματα, όπως εξηγεί, μπορεί να δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στα τελειώματά τους, και γι αυτό συνίσταται προσοχή μέχρι και το πρωί της Πέμπτης, οπότε και θα υποχωρήσει το κύμα κακοκαιρίας και θα κοπάσουν και οι θυελλώδεις άνεμοι, που από σήμερα, Τρίτη, προοδευτικά θα «πέσουν».

Αλεξανδρούπολη: Ο Ηφαιστίων ξήλωσε φανάρια και δέντρα

Δέντρα και φανάρια σάρωσε στο πέρασμά του ο Ηφαιστίων στην Αλεξανδρούπολη. Αρκετά δέντρα μέσα στην πόλη έπεσαν το βράδυ της Κυριακής ενώ τα φανάρια κοντά στο αεροδρόμιο στην περιοχή του Praktiker της Αλεξανδρούπολης «λύγισαν»» από τον μανιασμένο αέρα βγαίνοντας εκτός λειτουργίας. Απέναντι από το αεροδρόμιο, ξηλώθηκε και μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα η οποία βρίσκεται πάνω στο κεντρικό δρόμο. Από τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ατυχήματα. 

Εύβοια: Θαμμένοι σε 2,5 μέτρα χιόνι χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στο χωριό Σέττα

Αγώνα δρόμου πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο χωριό Σέττα της Εύβοιας, που βρίσκεται θαμμένο στο χιόνι και χωρίς ρεύμα από χθες, Δευτέρα στις 5:00 το πρωί. Στην «Ωρα Ελλάδος 7» μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ενωσης τεχνικού ομίλου ΔΕΗ.

«Εχθές ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι» με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί άμεση προτεραιότητα στο χωριό που υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και στο κρύο.

καιρόςΗφαιστίων