Ελλάδα|07.01.2020 14:50

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή στις δευτερεύουσες διαταραχές του Ηφαιστίωνα (vid)

Newsroom

Στην κατάψυξη βρίσκεται μεγάλο μέρος της χώρας με τον υδράργυρο να μην ξεπερνά τους 2-4 βαθμούς Κελσίου, ενώ η κακοκαιρία δεν θα σταματήσει να μας ταλαιπωρεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, μιας και οι δευτερεύουσες διαταραχές μπορεί να φέρουν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα. Οπως αναφέρει και σε σχετική του ανάρτηση ο μετεωρολόγος του Open TV, Κλέαρχος Μαρουσάκης θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η κακοκαιρία πλανάται ακόμα... πάνω από τα κεφάλια μας.

«Μπορεί να απομακρύνεται το κύμα κακοκαιρίας νοτιοανατολικά της χώρας μας, θα πρέπει όμως να παραμείνουμε σε ετοιμότητα σε Αττικοβοιωτία και Εύβοια μέχρι και Πέμπτη πρωί, μια και τόσο ισχυρές διαταραχές δημιουργούν πίσω τους δευτερεύουσες διαταραχές που πολλές φορές μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη ζημιά... Οφείλω να το πω ανεξάρτητα με το τι μπορεί να υποστηρίζουν άλλοι συνάδελφοί μου κ.λπ.» γράφει χαρακτηριστικά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ο,τι κι αν συμβεί, ο «Ηφαιστίων» αποχωρεί σιγά σιγά από τη χώρα μας και σήμερα, στις περιοχές που δεν θα έχουμε χιονοπτώσεις, αναμένεται να προκληθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο ανατολικό και στο νότιο Αιγαίο.

Τα εντονότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κρήτη, όπου θα εκδηλωθούν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τοπικές βροχές ή χιονόνερο θα εκδηλωθούν σήμερα στην Ανατολική Βοιωτία, στην Αττική και στην Εύβοια, όπου θα χιονίσει στα ορεινά, στα ημιορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν με εντάσεις έως δέκα μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένησή τους αναμένεται από την Τετάρτη.

Αλεξανδρούπολη: Ο Ηφαιστίων ξήλωσε φανάρια και δέντρα

Δέντρα και φανάρια σάρωσε στο πέρασμά του ο Ηφαιστίωνας στην Αλεξανδρούπολη. Αρκετά δέντρα μέσα στην πόλη έπεσαν το βράδυ της Κυριακής, ενώ τα φανάρια κοντά στο αεροδρόμιο στην περιοχή του Praktiker της Αλεξανδρούπολης «λύγισαν»» από τον μανιασμένο αέρα, βγαίνοντας εκτός λειτουργίας. Απέναντι από το αεροδρόμιο ξηλώθηκε και μια μεγάλη διαφημιστική πινακίδα, η οποία βρίσκεται πάνω στο κεντρικό δρόμο. Από τις καταστροφές δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ατυχήματα. 

Εύβοια: Θαμμένοι σε 2,5 μέτρα χιόνι χωρίς ρεύμα οι κάτοικοι στο χωριό Σέττα

Αγώνα δρόμου πραγματοποιούν τα συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκατασταθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στο χωριό Σέττα της Εύβοιας, που βρίσκεται θαμμένο στο χιόνι και χωρίς ρεύμα από χθες, Δευτέρα στις 5:00 το πρωί. Στην «Ωρα Ελλάδος 7» μίλησαν η Ευαγγελία Αργύρη, πρόεδρος της κοινότητας, και ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος της Ενωσης Τεχνικού Ομίλου ΔΕΗ.

«Εχθές ο εκφορτωτής της Περιφέρειας άνοιξε το δρόμο μέχρι και το Μακρυχώρι, όμως ο ΔΕΔΔΗΕ δεν ήρθε ποτέ» καταγγέλλει η πρόεδρος της κοινότητας και πρόσθεσε: «Υπάρχουν άρρωστοι άνθρωποι», με τον κ. Μανιάτη να ανταπαντά ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο χωριό, όπου υπάρχουν 28 άνθρωποι στο σκοτάδι και το κρύο.

χιόνιακαιρόςΚλέαρχος ΜαρουσάκηςΗφαιστίων