Ελλάδα|25.10.2018 11:47

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη Ρομά για εκβιασμό οδοντιάτρου

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Ένας 52χρονος Ρομά μαζί με τον 29 ετών γιο του και με 44χρονο δικηγόρο εκβίαζαν επί περίπου δύο μήνες 36χρονο οδοντίατρο στη Θεσσαλονίκη, ζητώντας του να τους καταβάλει χρηματικά ποσά, για να μην τον καταγγείλουν για πλημμελή παροχή ιατρικών υπηρεσιών στον 29χρονο. Ο τελευταίος, μετά την ιατρικές υπηρεσίες του οδοντίατρου, νοσηλεύθηκε για τρεις μέρες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκη.

Όπως κατήγγειλε ο οδοντίατρος στην αστυνομία, πατέρας και γιος απειλούσαν τη ζωή του, ζητώντας του επιτακτικά χρήματα, για να μην του κάνουν κακό. Ο οδοντίατρος αρχικά υπέκυψε στους εκβιασμούς και τους κατέβαλε το ποσό των 2.000 ευρώ, ωστόσο, οι συλληφθέντες του ζητούσαν περισσότερα χρήματα.

Στον εκβιασμό συμμετείχε και 44χρονος δικηγόρος, ο οποίος επικοινωνούσε με τον οδοντίατρο, ζητώντας του να καταβάλει στον πατέρα και στο γιο άλλα 6.000 ευρώ.

Όταν στον εκβιασμό ενεπλάκη και ο δικηγόρος, ο οδοντίατρος προχώρησε σε καταγγελία στην αστυνομία. Μετά από αυτήν στήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε σημείο της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης, όπου είχε κλειστεί το ραντεβού για την καταβολή των χρημάτων.Οι τρεις άντρες παρέλαβαν από τον οδοντίατρο το ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και αμέσως οι αστυνομικοί τους συνέβαλαν.

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση για εκβίαση κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση και για άμεση συνέργεια για εκβίαση. Οι τρεις συλληφθέντες θα οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα.

εκβιασμόςρομά