Ελλάδα|08.01.2020 20:12

Καιρός: Θαμμένοι για τρίτη μέρα στο χιόνι και χωρίς ρεύμα σε Σέτα και Βίλια

Newsroom

Καιρός: Το κύμα κακοκαιρίας μπορεί να πέρασε, όμως οι πολικές θερμοκρασίες και τα προβλήματα παραμένουν. «Είναι κλειστός ο δρόμος από την Κάτω Σέτα προς Μακρυχώρι», αναφέρει στην κάμερα του OPEN και τον Δημήτρη Φρέσκο ένας από τους οδηγούς ενώ ένας κάτοικος προσθέτει: «Ηταν απότομο το χιόνι. Μέσα σε λίγη ώρα έριξε πολύ χιόνι». 

Στο θαμμένο κάτω από τέσσερα μέτρα χιονιού χωριό Σέτα στον δήμο Ερέτριας στην Εύβοια οι κάτοικοι παραμένουν χωρίς ρεύμα για τρίτο 24ωρο. Αν και συνηθισμένοι σε δύσκολες συνθήκες, όπως αναφέρουν, αιφνιδιάστηκαν, καθώς το ύψος του χιονιού είναι τέτοιο που παλεύουν ακόμη και για να βγουν από τις αυλές των σπιτιών τους. Για να μπορέσουν, μάλιστα, να μετακινηθούν επιστράτευσαν μέχρι και χιονοπέδιλα. 

Τα συνεργεία της Περιφέρειας δουλεύουν νυχθημερόν για να ανοίξουν οι δρόμοι και να δώσουν τη δυνατότητα στον ΔΕΔΔΗΕ να αποκαταστήσει τις βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Στα Βίλια, πάλι, η επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται με αργούς ρυθμούς. Ο μεγάλος όγκος του χιονιού μεταφέρεται με φορτηγά οχήματα εκτός οικισμού, προκειμένου να υπάρξει δυνατότητα αποχιονισμού. 

Δείτε το ρεπορτάζ του Δημήτρη Φρέσκου 

κακοκαιρίακαιρόςΒίλια