Ελλάδα|03.12.2018 17:39

Παρατείνεται το πρόγραμμα για 5.500 άνεργους πτυχιούχους-Μέχρι πότε να κάνετε αίτηση

Newsroom

Την παράταση για την υποβολή των αιτήσεων για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 5.500 ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από 22 έως 29 ετών ανακοινώνει το υπουργείο Εργασίας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους διαδικτυακά μέχρι την Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ

Πού απευθύνεται το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα, διάρκειας 12 μηνών και συνολικού προϋπολογισμού 90.000.000 ευρώ, απευθύνεται σε άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων από 22 έως 29 ετών, που θα εργαστούν σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς. 

Στόχος του προγράμματος είναι: α) η άμεση απόκτηση εργασιακής εμπειρίας των νέων πτυχιούχων στο επιστημονικό αντικείμενο, β) η θεσμική αναβάθμιση του Δημοσίου μέσω συγκεκριμένων πρότζεκτ που εκτελεί υψηλά καταρτισμένο νέο εργατικό δυναμικό, γ) η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαρροής του επιστημονικού δυναμικού νεαρής ηλικίας σε άλλες χώρες προς αναζήτηση εργασίας. 

Ποιος θα είναι ο μισθός

Οι μεικτές μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται: α) για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.040 ευρώ, β) για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 990 ευρώ, ενώ για ωφελούμενους, οι οποίοι διαθέτουν μεταπτυχιακό τίτλο ή διδακτορικό, οι αποδοχές προσαυξάνονται κάθε μήνα κατά 50 ευρώ ή 100 ευρώ αντίστοιχα. 

Με δράσεις όπως η ψηφιοποίηση του αρχείου του ΕΦΚΑ, η εκπόνηση μελετών αναβάθμισης και περιβαλλοντικής βελτίωσης των νοσοκομείων της χώρας, αλλά και ο σχεδιασμός και η υλοποίηση παρεμβάσεων ατομικής και ομαδικής συμβουλευτικής για νέους στις φυλακές, το πρόγραμμα αξιοποιεί ένα νέο επιστημονικό δυναμικό σε θέσεις και δράσεις με άμεσα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. 

άνεργοι πτυχιούχοιυπουργείο Εργασίας