Ο Δήμος Αθηναίων ξεκινά την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων δίκυκλων
NewsroomΤην περισυλλογή 800 και πλέον δικύκλων που είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια της Αθήνας, ξεκίνησε ο Δήμος Αθηναίων. Στόχος του δήμου είναι, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του, μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου να έχουν απομακρυνθεί τουλάχιστον πεντακόσια.
Τα δίκυκλα αυτά αποτελούσαν εστίες μόλυνσης, ενώ με την απομάκρυνσή τους, δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες προσβασιμότητας για όλους και κυρίως για ανθρώπους που τις χρειάζονται περισσότερο. Πέραν όλων αυτών, ο δήμος προχωρά στον εντοπισμό και άλλων με στόχο την απομάκρυνση και αυτών. Γι' αυτό καλεί τους δημότες να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τον αριθμό 1595 ή και μέσω Διαδικτύου με την πλατφόρμα novoville, για να υποδεικνύουν σημεία όπου έχουν εγκαταλειφθεί δίκυκλα. Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, κάνει λόγο για μια μεγάλη και διαρκή προσπάθεια σεβασμού του δημόσιου χώρου και της καθημερινότητας των Αθηναίων.
- Γιατί το Λιμενικό είχε κλειστή τη θερμική κάμερα στην πολύνεκρη τραγωδία στη Χίο - «Δεν κρίθηκε αναγκαίο»
- «Απόβαση» των αγροτών με τα τρακτέρ στην Αθήνα - Νέος γύρος κινητοποιήσεων από Δευτέρα
- Γυναικοκτονία στη Νάπολη: Σκότωσε την 22χρονη αδερφή του επειδή άκουγε δυνατά μουσική
- 4 Φεβρουαρίου 1843: Η μέρα που ορφάνεψε η Ελλάδα - Η ανέκδοτη επιστολή για το θάνατο του Κολοκοτρώνη αφού πρώτα «συμπεθέρεψε η κάπα με τη γούνα»