Ελλάδα|11.01.2020 20:35

Κουκάκι: Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. να μπουν στην κατάληψη

Newsroom

Αστυνομικοί εισέβαλαν ξανά με εντολή εισαγγελέα,  στα δύο κτίρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11.01.2020) οι αντιεξουσιαστές.

Νωρίτερα, σε εξέλιξη ήταν επιχείρηση της ΕΛΑΣ να σπάσει την πόρτα ανακατάληψης στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και να ανακαταλάβουν το κτίριο. Την ίδια ώρα, οι αντιεξουσιαστές εκσφενδόνιζαν πέτρες, μπογιές και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών οι οποίοι με υψωμένες ασπίδες επιχειρούσαν να μπουν στο κτίριο.

Oi αντιεξουσιαστές είχαν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση κόσμου στο Κουκάκι για τη στήριξη των ατόμων που βρίσκονταν στα κτίρια. Tην ίδια ώρα, γείτονες φώναζαν προς τους καταληψίες «Είμαστε μαζί σας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr από την ΕΛ.ΑΣ., στην κατάληψη της οδού Ματρόζου βρίσκονταν τέσσερα άτομα και στην κατάληψη της οδού Παναιτωλίου βρίσκονταν περίπου εφτά άτομα. Τα άτομα αυτά ήταν κλεισμένα μέσα και αρνούνταν να φύγουν.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο Κουκάκι βρίσκονταν δύο Εισαγγελείς που παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, ένας για κάθε μία κατάληψη.

Επίσης, στην περιοχή υπήρξαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακατάληψη έγινε νωρίς το απόγευμα στις οδούς Ματρόζου 45 και Παναιτωλίου 21, με συνολικά 50 άτομα αντιεξουσιαστές να πηγαίνουν στα δύο κτίρια.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο «χτισμένο» με τσιμεντόλιθους και προχώρησαν στην ανακατάληψη, ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Ελληνική ΑστυνομίαανακατάληψηΚουκάκι