Meteo: Μειωμένη κατά 40% η χιονοκάλυψη στην Ελλάδα
NewsroomΗ χιονοκάλυψη στην Ελλάδα φέτος είναι μειωμένη κατά 40% σε σχέση με τον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας (2004-2019), παρόλο που έχουν προηγηθεί δύο σοβαρές κακοκαιρίες, η «Ζηνοβία» στα τέλη του Δεκεμβρίου και ο «Ηφαιστίωνας» στις αρχές του Ιανουαρίου.
Αυτό αναφέρει η μετωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Η ημερήσια πορεία της χιονοκάλυψης στη χώρα μας εκτιμήθηκε με βάση δορυφορικές μετρήσεις. Η χιονοκάλυψη περιορίζεται κυρίως σε μεγάλα υψόμετρα ορεινών όγκων της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ στην Ανατολική Στερεά και στην Κρήτη έχουν συσσωρευτεί μεγάλοι όγκοι χιονιού ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές.
Στην Ήπειρο η χιονόστρωση ξεκινά από μεγάλα υψόμετρα ή δεν υπάρχει καθόλου χιόνι ακόμη και σε υψηλές κορυφές (π.χ. στα 'Αγραφα).
Αντίθετα, στην Πάρνηθα και στα Λευκά Όρη το ύψος χιονιού ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές τα δύο μέτρα.
- Στα μπλόκα των αγροτών οι αποφάσεις μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - Τα πρώτα μηνύματα που στέλνουν
- Σύγκρουση τρένων στην Ισπανία: Τα τρία σενάρια που εξετάζουν οι αρχές και τα 20 κρίσιμα δευτερόλεπτα
- Αποκάλυψη OPEN για Τέμπη: Το βίντεο-ντοκουμέντο της αυτοψίας στο Κουλούρι που οδήγησε στη μήνυση των συγγενών
- Κολοσσιαία μαύρη τρύπα θα καταγραφεί για πρώτη φορά - Το επαναστατικό πρότζεκτ αστρονόμων