Ελλάδα|13.01.2020 13:44

Κουκάκι: Αυτοψία του Open στα άδυτα της κατάληψης – «Κάστρο» με πολεμοφόδια

Newsroom

Γκρέμισαν τοίχους, έσπασαν έπιπλα, γέμισαν με παγίδες τα παράθυρα του κτιρίου στην οδό Ματρόζου στο Κουκάκι και οχυρώθηκαν μέσα σε αυτό. Ήταν έτοιμοι για όλα… Το Open Tv βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τους βανδαλισμούς των αντιεξουσιαστών στο κτίριο, όπου τα έκαναν όλα γυαλιά-καρφιά.

Στην αυτοψία του Ανοιχτού Καναλιού βρέθηκαν βαριοπούλες, πέτρες, τάβλες με καρφιά και πολλά κουτιά με μπογιές – τα περισσότερα τα πέταξαν στους αστυνομικούς. Οπως προκύπτει από το ίδιο ρεπορτάζ, φαίνεται πως οι καταληψίες ήθελαν να μετατραπούν σε ελεύθερους πολιορκημένους, αφού είχαν φέρει μαζί τους και τρόφιμα μακράς διαρκείας προκειμένου να παραμείνουν εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Με λίγα λόγια, η κατάληψη είχε μετατραπεί σε ένα «κάστρο» με πολεμοφόδια.

Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής εργάτες είχαν σφραγίσει κάθε πιθανή είσοδο του κτιρίου, για να μην μπορέσουν να το χρησιμοποιήσουν ξανά οι αντιεξουσιαστές. Βέβαια, γείτονες που μίλησαν στην κάμερα του Open, θεωρούν πως οι καταληψίες θα επανέλθουν. Αποκαλυπτικά τα όσα κατέγραψαν τα drones της Ελληνικής Αστυνομίας στα δύο κτίρια για το πώς έδρασαν οι καταληψίες.

Δείτε στο βίντεο καρέ - καρέ τη μάχη που δόθηκε για τις καταλήψεις και την έφοδο της ΕΛ.ΑΣ:

κατάληψη ΠαναιτωλίουΚουκάκικατάληψη Ματρόζου