Κενοτάφιο στον Θάνο Μικρούτσικο «προς αποφυγή διακρίσεων»...
NewsroomΔωρεάν τάφο στο Α’ Νεκροταφείο θέλει να παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων προς τιμήν του Θάνου Μικρούτσικου. Μπορεί ο ίδιος να επέλεξε την καύση, αλλά ο δήμος συζητά στο σημερινό (13/1) δημοτικό συμβούλιο την παραχώρηση τιμής ένεκεν, όπως κάνει με τους νεκρούς που προσέφεραν ιδιαίτερες υπηρεσίες στην κοινωνία.
Στη σχετική εισήγηση επισημαίνεται το παράδοξο να χορηγείται τάφος σε νεκρό που δεν επέλεξε την ταφή και τονίζεται ότι εάν δεν γινόταν αυτό θα προέκυπτε διάκριση μεταξύ των νεκρών που χρήζουν απόδοσης τιμών.
Ως προς το γιατί τιμάται ο εκλιπών η εισήγηση αναφέρει «τη μεγάλη προσφορά του στον μουσικό πολιτισμό της χώρας, ενώ συνέβαλε, μέσω της μελοποίησης, στην ανάδειξη σπουδαίων ελληνικών και ξένων λογοτεχνικών κειμένων και τη διάδοσή τους...»
- Νεκρό βρέφος στην Κυψέλη: «Είχαμε ενημερώσει την Εισαγγελία από το 2020»
- Υπόθεση Λίντσεϊ Κλάνσι: Πώς φτάσαμε στην «κακοδικία» για την τριπλή δολοφονία των παιδιών και τι γίνεται τώρα
- «40 χρόνια μετά, αναρωτιόμαστε»: Το DNA συνέδεσε τις δολοφονίες μιας 16χρονης και μιας «Playboy Bunny» - Ασύλληπτος ο serial killer
- Αμερικανός ερωτεύτηκε στην Κρήτη το '85 και περίμενε 5 μέρες στην Αθήνα για μια άγνωστη: Το ραντεβού της ζωής τους