Ελλάδα|13.01.2020 19:09

ΑΠΘ: Ένταση στην Πρυτανεία

Newsroom

Ένταση επικράτησε στο κτίριο της Πρυτανείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν ομάδα περίπου 50-60 φοιτητών ζήτησε να συναντηθεί με τον πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου, διαμαρτυρόμενη για το νομοσχέδιο που κατατλεθηκε στη Βουλή από το Υπουργείο Παιδείας. Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι κλειδώθηκαν με λουκέτο ο 7ος και 8ος όροφος του κτιρίου διοίκησης και ότι ο πρύτανης αρνήθηκε να τους συναντήσει και να καταδικάσει το νομοσχέδιο.

Στην ανακοίνωση του το ΑΠΘ τονίζει ότι «οι πρυτανικές Αρχές με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία επεδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία της ομάδας φοιτητών», όμως «η ομάδα απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της πρυτανείας στον 7ο όροφο».

«Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτίριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγή εγκλωβισμών ατόμων», διευκρινίζεται. «Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του ΑΠΘ.

ΑΠΘπρυτανείαφοιτητές