Εισαγγελία Πρωτοδικών για Κουκάκι: Γιατί είναι πλημμέλημα κι όχι κακούργημα
Σοφία ΦασουλάκηΟ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξηγεί γιατί ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος στους συλληφθέντες της κατάληψης στο Κουκάκι κι όχι σε βαθμό κακουργήματος. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η δίωξη ασκήθηκε «κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιον των εισαγγελέων και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης». Προσθέτει μάλιστα πως «μόνο αρμόδιο για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο».
Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Κατόπιν δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο αναφορικά με τον προσήκοντα ή μη νομικό χαρακτηρισμό των αξιόποινων πράξεων που φέρονται ότι τελέστηκαν στην Αθήνα, την 11-1-2020 κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης εκκένωσης τελούντος υπό κατάληψη κτιρίου διευκρινίζουμε ότι η ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που υπεβλήθη ενώπιόν μας και συγκεντρώθηκε στα πλαίσια της αστυνομικής προανάκρισης. Μόνο αρμόδιο δε για την εκτίμηση της απαγγελθείσας κατηγορίας είναι το ποινικό δικαστήριο όπου εισήχθη προς εκδίκαση η υπόθεση.
Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV
- Πού θα πέσουν και πού θα ανέβουν οι βάσεις - Η πρώτη εικόνα για Νομική και Ιατρική
- «Ήταν μακριά το νοσοκομείο»: Η σοκαριστική απολογία της μητέρας του 3χρονου Άγγελου στην Κρήτη για τα βασανιστήρια στο παιδί
- Πώς είναι να σε λένε Ντέβιντ Ντάμερ και να είσαι αδελφός του πιο διαβόητου κανίβαλου;
- Αυτό είναι το πιο απομονωμένο Airbnb του κόσμου: Το πλωτό κατάλυμα που έγινε viral και η... παγίδα