Ελλάδα|14.01.2020 16:34

Αμβλώσεις: Tο Τwitter τσακώνεται υπέρ ή κατά της αφίσας στο Μετρό (pics)

Newsroom

Η υπόθεση της αφίσας κατά των αμβλώσεων και όλη η συζήτηση που ακολούθησε μετά την απόσυρσή της από τους σταθμούς του Μετρό μονοπωλεί τις συζητήσεις το τελευταίο 24ωρο.

«Οι καμπάνιες σε δημόσιους χώρους δεν πρέπει να διχάζουν την κοινωνία» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας τις διαφημίσεις που κατέκλυσαν τους σταθμούς του Μετρό με μηνύματα κατά των αμβλώσεων, προκαλώντας σωρεία αρνητικών αντιδράσεων, κάτι που οδήγησε στην απόφαση του Κ. Αχ. Καραμανλή να τις κατεβάσει. «Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ δεν έδειξε εγρήγορση, δεν αξιολόγησε το ζήτημα όπως θα έπρεπε και γι' αυτό ελέγχεται» είπε σε αυστηρό ύφος ο κ. Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Με αυτή την τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμμέσως πλην σαφώς «αδειάζει» τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος νωρίτερα είχε εκφράσει την άποψη ότι οι διαφημίσεις δεν έπρεπε να «κατέβουν».

Έτσι κι αλλιώς, είναι κάτι παραπάνω εμφανής ο γενικότερος διχασμός ο οποίος επικρατεί στην όλη συζήτηση και ανάμεσα στα συντηρητικά και στα προοδευτικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Ειδικά στα social media -και ειδικά στο twitter- γίνεται, από το πρωί της Τρίτης, «πάρτι». Απόψεις υπέρ των αμβλώσεων, αλλά και κατά αυτών, επιθέσεις στους «διοργανωτές» της εκστρατείας, αλλά και υποστηρικτές, «παλεύουν» στα timeline μας, σε ένα άτυπο debate.

Το hashtag #μετρό είναι από τα πιο δημοφιλή και οι αναρτήσεις αυξάνονται συνεχώς.

Δείτε μερικά αντιπροσωπευτικά μηνύματα, όλων των «τάσεων»…

T
T
T
T
T
T
T
T
T
T

αμβλώσειςαφίσαTwitterμετρό