Ελλάδα|14.01.2020 19:59

Τη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η απόφαση για Μικρούτσικο

Άρης Χατζηγεωργίου

Tην ερχόμενη Δευτέρα 20/1, αναμένεται να συζητηθεί τελικά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας η πρόταση για απόδοση τιμής στο αγαπημένο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο μέσω της φιλοξενίας της σορού του. Το Δημοτικό Συμβούλιο της 13ης Ιανουαρίου διεκόπη λόγω τεχνικών προβλημάτων στα συστήματα ηλεκτρονικής καταγραφής των πρακτικών και μετάδοσης της συνεδρίασης μέσω του διαδικτύου.

Στο σχετικό εισηγητικό, αναφέρεται ότι «η σορός του θανόντος εισήλθε στο Α ́ Νεκροταφείο στις 29/12/2019 και παρέμεινε μέχρι την 31η/12/2019, χρονικό διάστημα κατά το οποίο πραγματοποιήθηκε και η πολιτική κηδεία, με συμμετοχή μεγάλου πλήθους πολιτών, καθώς επίσης και εκπροσώπων της Πολιτείας και της Τέχνης. Σύμφωνα με την βούληση των οικείων του Θάνου Μικρούτσικου δεν ακολούθησε ενταφιασμός της σορού στο Α ́ Νεκροταφείο ενώ με υπουργική Απόφαση η κηδεία του θανόντος αποφασίστηκε να γίνει δημοσία δαπάνη».

Με δεδομένη την μεγάλη κοινωνική προσφορά του μουσικοσυνθέτη, ο Δήμος Αθηναίων αναζητά τον τρόπο απόδοσης τιμής επισημαίνοντας ότι «δεν έχει προβλεφθεί στον κανονισμό η απόδοση τιμής σε νεκρό που δεν θα ενταφιαστεί στα κοιμητήρια του Δήμου». Καταλήγει έτσι στην πρόταση η έκφραση τιμής να εκφραστεί συμβολικά «με την δωρεά τιμής ένεκεν φιλοξενία της σορού στα κοιμητήρια μας». Από πλευράς δήμου Αθηναίων διευκρινίζεται ότι αυτό αφορά την φιλοξενία στο διήμερο διάστημα της κηδείας και δεν αφορά «κενοτάφιο». 

Θάνος ΜικρούτσικοςΔημοτικό Συμβούλιο Αθήναςκενοτάφιο