Αστυνομικοί για Κουκάκι: Ζητούν κακουργηματικές διώξεις και πειθαρχικό έλεγχο εισαγγελέων
Σοφία ΣπίγγουΣτην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έφτασαν πριν από λίγο εκπρόσωποι της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και υπέβαλλαν στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αίτημα - υπόμνημα με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Επιπλέον, ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.
Σημειώνεται, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης σε χθεσινή ανακοίνωσή του διευκρίνιζε ότι οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι απόρροια του προανακριτικού υλικού που συνέταξαν οι αστυνομικοί.
Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV
- Επίθεση στην Ουάσιγκτον: Τα κενά ασφαλείας που έβαλαν τον Τραμπ σε κίνδυνο - Φόβοι αύξηση της πολιτικής βίας
- Υποκλοπές: «Κουκούλωμα» και «συγκάλυψη» καταγγέλλουν νομικοί
- Μετακινήσεις γιατρών στα νησιά με «μπόνους» 2000 ευρώ μηνιαίως - Τι είπε ο Θεμιστοκλέους
- Ολομέτωπη επίθεση Μερτς στις ΗΠΑ: «Εξευτελίζονται από το Ιράν, δεν έχουν καμία στρατηγική»