Ελλάδα|04.12.2018 12:47

Δολοφονία στη Ρόδο: Το χρονικό - Το λευκό βαν και τα χτυπήματα με το σίδερο

Newsroom

Το «κουβάρι» της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο φαίνεται να ξετυλίγεται μετά και την ομολογία του ενός από τους δυο κατηγορούμενους. Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της 28ης Νοεμβρίου όταν οι Λιμενικές Αρχές της Ρόδου εντόπισαν στην περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους Λίνδου, το πτώμα της 21χρονης φοιτήτριας. Για μέρες η ταυτότητα της κοπέλας παρέμενε άγνωστη, καθώς το μόνο χαρακτηριστικό στοιχείο που είχαν οι άντρες της αστυνομίας ήταν ένα τατουάζ τριαντάφυλλο στο πόδι του θύματος. Η νεαρή κοπέλα βρέθηκε ημίγυμνη σε βραχώδη περιοχή. 

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και το ΕΚΑΒ το οποίο και μετέφερε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου τη σορό, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου, ενώ η εξαφάνιση της κοπέλας δεν είχε δηλωθεί στο νησί αλλά στον τόπο καταγωγής της κοπέλας.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα το βράδυ του Σαββάτου (1/12) ότι ο θάνατος της κοπέλας που βρέθηκε στα βράχια, προέρχεται από εγκληματική ενέργεια, πυροδότησε ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση και αμέσως το πόρισμα παραδόθηκε στις διωκτικές αρχές του νησιού. Η 21χρονη φοιτήτρια σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Ρόδο και σύμφωνα με την «Ροδιακή» ήταν ένα ήσυχο άτομο που πήγε στο νησί για τις σπουδές του και είχε άριστες σχέσεις με την οικογένειά της.

Άµεσα µετέβη στο νησί ο πατέρας της, που είναι δάσκαλος και αντιδήµαρχος, προκειµένου να αναγνωρίσει τη νεκρή κόρη του. «Ο ιατροδικαστής µου είπε ότι υπάρχουν σηµάδια στραγγαλισµού στον λαιµό της, αλλά ο θάνατός της προήλθε από πνιγµό. Κατά πάσα πιθανότητα την πέταξαν στη θάλασσα. Τώρα περιµένω και τις τοξικολογικές εξετάσεις» είπε ο πατέρας της κοπέλας. «Ο,τι παρέες έκανε και γνωρίζαµε τα τηλέφωνα, τα δώσαµε στο Λιµεναρχείο.

Αυτό που ξέρω από το Λιµεναρχείο είναι ότι η κόρη µου µιλούσε µε µια φίλη της στο Facebook και η Ελένη είπε στη φίλη της “θα σου κλείσω τώρα το τηλέφωνο γιατί κάποιος µου χτυπάει την πόρτα”. Μάλλον σε κάποιον άνοιξε την πόρτα, δεν ξέρω. Από εκείνο το βράδυ δεν ξαναµίλησε µε κανέναν. Την ψάχναµε µαζί µε τη µητέρα της» προσέθεσε συντετριµµένος. Η άτυχη κοπέλα έφερε στο σώµα της και πολλά σηµάδια από χτυπήµατα, τα οποία όµως ο ιατροδικαστής απέδωσε στα βράχια πάνω στα οποία τα κύµατα έριξαν το νεκρό σώµα. Μετά τον θάνατο της 21χρονης, χυδαία µηνύµατα που εµφανίστηκαν στο προφίλ της άτυχης κοπέλας στο Facebook προκαλούν αποτροπιασµό.

Οι δυο φερόμενοι ως δράστες θεωρήθηκαν ύποπτοι από την πρώτη στιγμή, με βάση το οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ oι δύο νεαροί κατηγορούνται ότι σκότωσαν τη φοιτήτρια στο σπίτι του ενός εξ αυτών, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις και αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, μετέφεραν το πτώμα της στην παραλία της Λίνδου και το πέταξαν στη θάλασσα, όπου και βρέθηκε.

Η άτυχη 21χρονη είχε δώσει ραντεβού με τους δυο άντρες σε σπίτι που σχετίζεται με τον έναν από αυτούς. Κατά την διάρκεια της παραμονής τους εκεί υπήρξε μια διένεξη που κατέληξε στον τραυματισμό της κοπέλας. Οι δύο άνδρες χτύπησαν την κοπέλα με σιδερένιο αντικείμενο στο κεφάλι και νομίζοντας ότι ήταν νεκρή την πέταξαν στη βράχια για να πέσει στη θάλασσα από μεγάλο ύψος στην περιοχή της Λίνδου. Όπως έδειξε η νεκροτομή η κοπέλα είχε χάσει τις αισθήσεις της όταν βρέθηκε στο νερό και ουσιαστικά πνίγηκε στη θάλασσα. 

Το λευκό βαν και οι κάμερες ασφαλείας

Οι άντρες ασφαλείας του Λιμενικού Σώματος κατάφεραν να εξιχνιάσουν το έγκλημα εξετάζοντας προσεκτικά τόσο τις τηλεφωνικές κλήσεις όσοι και το βίντεο από το σπίτι της φοιτήτριας την ώρα που επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το βίντεο από κάμερα ασφαλείας σε κατάστημα κοντά στο σπίτι της φοιτήτριας, η 21χρονη κοπέλα επιβιβάστηκε στο λευκό βαν ιδιοκτησίας του ενός από τους κατηγορουμένους την περασμένη Τρίτη (27/11) περίπου στις οκτώ το βράδυ και έπειτα δεν έδωσε κανένα σημεία ζωής. Προηγουμένως μάλιστα, η 21χρονη συνομιλούσε στο τηλέφωνο με μια φίλη της όταν της χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός της ένα άγνωστο άτομο.

Παράλληλα, δυο μέρες προτού εντοπιστεί το πτώμα της άτυχης φοιτήτριας, κάποιος προσέγγισε στο πανεπιστήμιο έναν συμφοιτητή της και τον ρώτησε αν έχει δει την Ελένη ή μια άλλη κοπέλα με την οποία έκαναν αρκετή παρέα τον τελευταίο καιρό. Τότε, εμφανίστηκε στη λέσχη του πανεπιστημίου η συγκεκριμένη φίλη της Ελένης και όταν την ρώτησαν αν έχει νέα, της απάντησε αινιγματικά: «Θα μάθετε πολύ σύντομα τι συνέβη στην Ελένη». Στη συνέχεια δεν είπε τίποτα άλλο και έφυγε από τη λέσχη. Η συγκεκριμένη κοπέλα έκανε στενή παρέα με την Ελένη το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί, πως οι αξιωματικοί που ερευνούν την υπόθεση εντόπισαν ίχνη της 21χρονης σε σπίτι που σχετίζεται με του έναν από τους δυο και έτσι τους κάλεσαν σε εξέταση, ενώ την ίδια ώρα χτενίζεται η περιοχή όπου βρέθηκε το πτώμα της φοιτήτριας μήπως βρεθούν στοιχεία που σχετίζονται με τους δράστες. 

Η περιγραφή των γονιών

Την ίδια στιγμή οι γονείς της κοπέλας ζουν πλέον μ’ ένα μεγάλο «γιατί;».  Ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, δήλωσε πως επικοινωνούσε καθημερινά με την κόρη του. Τη Δευτέρα το απόγευμα η φοιτήτρια μίλησε με τη μητέρα της, αλλά από την Τρίτη και μετά δεν μπορούσαν να την βρουν και άρχισαν να ανησυχούν. Οι φίλοι της με τους οποίους επικοινώνησαν οι γονείς της δεν την είχαν δει και δεν ήξεραν κάτι. Την Παρασκευή το μεσημέρι πήραν τηλέφωνο στην ασφάλεια της Ρόδου και δήλωσαν την εξαφάνιση. Μετά από λίγες ώρες τους ενημέρωσαν για το τραγικό συμβάν.

«Τελευταία φορά την είδα 29 Αυγούστου στο λιμάνι του Πειραιά. Από τότε μιλούσαμε κέθε μέρα τηλεφωνικά. Την Τετάρτη της τηλεφωνούσα συνεχώς και μέχρι την Παρασκευή, ώσπου με 'έζωσαν τα φίδια' και πήραμε την Παρασκευή να δηλώσουμε την εξαφάνιση. Έστειλα έναν φίλο που μένει στη Ρόδο να δει τι έχει γίνει με το παιδί μου και πήγε από το σπίτι και δεν βρήκε τίποτα. Εγώ ζήτησα στους αστυνομικούς να δουν στο αεροδρόμιο μήπως είχε πάει Αθήνα. Όλα τα σενάρια τα σκέφτεσαι. Επειδή έχω και τον ανιψιό μου στην αστυνομία τον ειδοποίησαν για το πτώμα με το τατουάζ και την αναγνώρισε ο πατέρας της», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα της.

δολοφονίαΡόδοςφοιτήτρια Ρόδοςδολοφονία στη Ρόδο