Ελλάδα|16.01.2020 21:01

Πάγωσαν οι μαθητές σχολείου στον Κολωνό - Απλήρωτος έμεινε ο λογαριασμός φυσικού αερίου

Άρης Χατζηγεωργίου

Χωρίς φυσικό αέριο και θέρμανση άφησε το 66ο Δημοτικο Σχολείο στον Κολωνό ο Δήμος Αθηναίων λόγω απλήρωτων λογαριασμών.

Το γεγονός κατήγγειλαν η παράταξη Ανοιχτή Πόλη και η δημοτική σύμβουλος της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής Ντίνα Ρέππα, συνδέοντάς το με τα παρατράγουδα που εδώ και πέντε μήνες χαρακτηρίζουν τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών του δήμου. Η Ανοιχτή Πόλη τονίζει ότι η περίπτωση διακοπής της παροχής φυσικού αερίου δείχνει σαφώς ότι οι σχολικές επιτροπές δεν ασχολούνται με το αντικείμενό τους.

Η Ντίνα Ρέππα, επισημαίνει ότι στα σχολεία δεν έχει φθάσει ούτε ευρώ από την τρίτη και τέταρτη δόση της κρατικής επιχορήγησης μετά την απώλεια αγνώστου ποσού από την Σχολική Επιτροπή της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και τα σχολεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις καθώς απλήρωτοι έμποροι αρνούνται πια να δώσουν επί πιστώσει στις σχολικές μονάδες, είδη όπως χαρτί υγείας και σαπούνι ή τις στοιχειώδεις εργασίες υγιεινής (π.χ. απεντομώσεις, απολυμάνσεις, μυοκτονίες, αντιμετώπιση τρωκτικών), επισκευές καυστήρων, φωτοτυπικών, Η/Υ κ.λπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η παροχή φυσικού αερίου αποκαταστάθηκε στο σχολείο. Ο λογαριασμός, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν απλήρωτος από τον Μάιο αλλά η διακοπή της παροχής θα είχε αποφευχθεί εάν το ακίνητο ήταν δηλωμένο με τα πλήρη στοιχεία της σχολικής μονάδας

δήμος Αθηναίωνδημοτικά σχολείαΑνοιχτή Πόλη