Ελλάδα|16.01.2020 20:42

Θεσσαλονίκη: Καθημερινός αγώνας η μετακίνηση με λεωφορεία (vid)

Newsroom

Μια μικρή, καθημερινή «οδύσσεια» ζουν οι Θεσσαλονικείς που μένουν σε προάστια και πηγαίνουν στις δουλειές τους με τα αστικά λεωφορεία. Οι περισσότεροι, όπως θα δείτε στο ρεπορτάζ του Open Tv, αναγκάζονται να αλλάξουν δύο και τρία λεωφορεία για να φτάσουν στον προορισμό τους, με ό,τι σημαίνει αυτό σε χαμένες ώρες και ταλαιπωρία.

Πολλοί άνθρωποι, καθημερινά, περιμένουν πολλή ώρα στις στάσεις ελπίζοντας τα λεωφορεία να τηρήσουν το πρόγραμμά των δρομολογίων τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι μαρτυρίες πολιτών στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού, όπου τονίζεται το ότι είναι «λαχείο» το εάν θα περάσει το όχημα στην ώρα του, ενώ κάποιοι άλλοι ξεσπούν για την όλη κατάσταση που επικρατεί στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης η οποία αποτελεί «ντροπή της πόλης», όπως ακούγεται στο θέμα που ετοίμασε το Open Tv.

Το εάν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και το εάν υπάρχει ασφυκτικός συνωστισμός αποτελεί ένα άλλο ζήτημα, μαζί με το εάν μπορεί κάποιος να επιβιβαστεί σε άλλο λεωφορείο για να συνεχίσει τη διαδρομή του.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Open Tv που ακολούθησε δρομολόγια, μαζί με πολίτες, καταγράφοντας εικόνες που δεν τιμούν τη μια ευρωπαϊκή χώρα.

δρομολόγιαΟΑΣΘ