Ελλάδα|16.01.2020 20:46

Βασίλης Βάρσος: Ο ζαχαροπλάστης που έμαθε τα γλυκά στην Αθήνα (vid)

Newsroom

Για τον Βασίλη Βάρσο που έφυγε από τη ζωή αλλά και για την ιστορία του ζαχαροπλαστείου «Βάρσος» που μετρά ήδη 128 χρόνια λειτουργίας μιλά απόψε στο OPEN ο αδερφός του και συνιδιοκτήτης της επιχείρησης, Γιώργος. «Ηταν ό,τι το καλύτερο υπήρχε στην Ελλάδα ο Βασίλης Βάρσος. Γνώριζε πάρα πολύ καλά τη Μηχανολογία. Ηταν μια γενιά μπροστά», τονίζει ο αδερφός του στην κάμερα του OPEN. 

Τα δύο αδέρφια, ο Βασίλης και ο Γιώργος Βάρσος διηύθυναν μαζί το θρυλικό ζαχαροπλαστείο στην Κηφισιά, που μετρά πάνω από έναν αιώνα λειτουργίας. Ο Βασίλης Βάρσος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών το πρωί της Τετάρτης, αφήνοντας πίσω του το χρυσάφι όλου του κόσμου: Τις συνταγές του. «Ο Βασίλης δημιούργησε το μπριόζ. Εμαθε όλη την Αθήνα να αγοράζει μπριόζ», συνεχίζει ο αδερφός του, Γιώργος. 

Η ιστορική επιχείρηση έχει πλέον περάσει στα χέρια της τέταρτης γενιάς, όπως γίνεται και με τους πελάτες. «Ερχονται τα παιδιά και τα εγγόνια των πρώτων πελατών μας και συνεχίζουν και ψωνίζουν τα δικά μας προϊόντα», τονίζει ο Γιώργος Βάρσος. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του OPEN TV 

Βασίλης Βάρσος