Ελλάδα|17.01.2020 14:34

Eγκλημα στις Μοίρες: Επεισόδια στα δικαστήρια - Χτύπησαν τον κατηγορούμενο

Newsroom

Επεισόδια και ένταση επικράτησε το πρωί της Παρασκευής (17.01.2020) στα δικαστήρια του Ηρακλείου, όταν μεταφέρθηκε εκεί ο 51χρονος φερόμενος δράστης του φονικού στις Μοίρες. Γύρω στις 11 το πρωί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 79χρονου Κωστή Χατζάκη, που έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμό στο σπίτι του στις Μοίρες το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Στα δικαστήρια υπήρξε ισχυρή παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή επεισοδίων. Ωστόσο, τελικά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Οπως μεταδίδει το neakriti.gr, παρά τον κλοιό προστασίας με ασπίδες που είχαν δημιουργήσει οι αστυνομικοί, οι εξαγριωμένοι συγγενείς του άτυχου ηλικιωμένου τον «έσπασαν» και έφθασαν στον 51χρονο, που τελικά χρειάστηκε την προστασία των αστυνομικών για να περάσει το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου.

Ο κατηγορούμενος δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και κάποιες κλωτσιές. Τραγικές φιγούρες τα παιδιά του θύματος, τα οποία ξέσπασαν, όπως ήταν φυσικό,  κατά του δράστη, ενώ τα «βέλη της οργής» τους βρήκαν και την αστυνομία για την προστασία που παρείχε στον 51χρονο κατηγορούμενο με την άφιξή του στα δικαστήρια Ηρακλείου. Αίσθηση προκάλεσε το ξέσπασμα της κόρης του, εμφανώς συντετριμμένη από τον αδόκητο χαμό του πατέρά της, αλλά και του γιου του.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η σύλληψη του 51χρονου άνδρα έγινε χθες τα ξημερώματα μέσα στο σπίτι του στα Καπαριανά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί βρήκαν τον κατηγορούμενο μέσα στο σπίτι του να κοιμάται. Μετά τη σύλληψή του, ο 51χρονος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

Οπως έγινε γνωστό, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Ωστόσο, η δικογραφία που έχει ήδη σχηματιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. τον βαρύνει με τις πράξεις της ανθρωποκτονίας, αλλά και της απόπειρας ανθρωποκτονίας συνολικά τεσσάρων ατόμων (της χήρας και των τριών ανηλίκων).

Σε αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι η 65χρονη γυναίκα νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο ΠΑΓΝΗ, καθώς το τραύμα που φέρει στον ώμο είναι διαμπερές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβληθεί εντός της ημέρας σε χειρουργική επέμβαση. Σημειώνεται ακόμη ότι σε κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και η εν διαστάσει σύζυγος του 51χρονου.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του Κώστα Χατζάκη εψάλη χθες το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στις Μοίρες. Εκεί έδωσε το “παρών” πλήθος συγγενών και συντοπιτών τού αδικοχαμένου ηλικιωμένου, ο οποίος έχασε τη ζωή του χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. «Υπάρχει τεράστια θλίψη σε όλη την κοινωνία της περιοχής. Ηταν ένα γεγονός απόλυτα τραγικό» δήλωσε ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που παραχώρησε την Πέμπτη στη «Νέα Κρήτη» ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 51χρονου, Γιώργος Κοκοσάλης, ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι «άρρωστος», καθώς κι ότι κατάλαβε για πρώτη φορά ότι είχε σκοτώσει άνθρωπο χθες το πρωί, την ώρα της σύλληψής του. Σημειώνεται ότι έτερος συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου είναι ο δικηγόρος Νίκος Παπαδαντωνάκης.

έγκλημαΜοίρες ΗρακλείουΚρήτηδολοφονία