Ελλάδα|04.12.2018 13:40

Δολοφονία στη Ρόδο: Τι είπε ο δικηγόρος του 20χρονου κατηγορούμενου (vid)

Newsroom

Ο Έλληνας κατηγορούμενος για την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο, αρνείται την κατηγορία. Ο δικηγόρος του, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή σχολίασε:

«Zητήσαμε 48 ωρη προθεσμία προκειμένου να λάβουμε γνώση όλου του υλικού που έχει συγκεντρώσει το λιμεναρχείο διότι μέχρι τώρα έχουν συγκεντρωθεί κάποια στοιχεία αλλά ακόμη η δικογραφία δεν έχει κλείσει. Από την πλευρά του πελάτη μου υπάρχει άρνηση κατηγορίας,  γιατί θα υπάρξει και αντίθεσή στις καταθέσεις των δύο κατηγορούμενων.

Στο σπίτι στη Λίνδο, στους Πεύκους ήταν κι εκείνος αλλά δεν θα μπορέσω να σας πω τίποτε άλλο. Για αναπαράσταση δεν πάνε, αλλά υπάρχει μια περίπτωση αν δεχτεί ο άλλος συγκατηγορούμενος να υποδείξουν το σημείο που πετάχτηκαν τα ρούχα. Ο Έλληνας δηλώνει θύμα και ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στο συμβάν όπως εξελίχθηκε και οδήγησε στον θάνατο της κοπέλας. Πρέπει να καταλάβετε ότι είναι μια ποινική υπόθεση αλλά θα πρέπει να σεβαστούμε την τιμή της κοπέλας και ως εκ τούτου οτιδήποτε έχει να κάνει με τις λεπτομέρειες θα μπει στην ποινική δικογραφία»

«Ο  πελάτης μου ήταν στον ίδιο χώρο αλλά στις εξελίξεις που έγιναν δεν είχε καμία συμμετοχή, υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία σχέση με το έγκλημα», επανέλαβε ο δικηγόρος του 20χρονου.

«Δεν οδηγούσε ο 20χρονος το λευκό βαν»

«Ήρθα το βραδύ μίλησα με τον πελάτη μου και ζήτησα να λάβω γνώση της δικογραφίας, η οποία δεν είναι ολοκληρωμένη ακόμη.Το βαν είναι επαγγελματικό και ανήκει στον πατέρα του εντολέα μου, αλλά δεν το οδηγούσε εκείνος.»

«Όλα θα απαντηθούν εκ καιρώ. Αυτή τη στιγμή κάποια πράγματα δεν πρέπει να ειπωθούν. Από το σπίτι της την παρέλαβε ο άλλος κατηγορούμενος και όχι ο Ροδίτης, στο μετέπειτα στάδιο δεν ήταν. Υπάρχει ένα θέμα του πότε διαπράχθηκε και πώς διαπράχθηκε, είναι ένα στάδιο στο σπίτι και ένα στάδιο που κάποιος πέταξε την κοπέλα από τα βράχια. Στο σπίτι ήταν και οι τρεις μαζί αλλά ακόμη δεν έχουμε επικοινωνία για να ξέρω όλες τις λεπτομέρειες.»

«Οι κατηγορούμενοι δεν σχολίασαν γιατί πήγαν στο λιμεναρχείο χωρίς τα κινητά τους, αν και μετά το ένα κινητό βρέθηκε. Διάβαζα τις καταθέσεις των μαρτύρων που είναι αρκετές αλλά δεν συνδέεται το συγκεκριμένο περιστατικό με κάτι άλλο.»

φοιτήτριαΡόδοςΕλένη Τοπαλούδη)δολοφονία στη Ρόδο