Ελλάδα|04.12.2018 15:19

500 τόνοι απορριμμάτων στους δρόμους της Θεσσαλονίκης!

Τίμος Φακαλής

Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η πλήρης λειτουργία στην Θεσσαλονίκη και θα έχουν μαζευτεί και οι 500 τόνοι απορριμμάτων οι οποίοι έχουν ήδη συσσωρευτεί στους δρόμους της πόλης εξαιτίας της τριήμερης αποχής, που ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή έως και σήμερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας.  

Γεμάτοι είναι κάδοι στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές της Θεσσαλονίκης προκαλώντας δυσοσμία και άσχημη εικόνα στους περαστικούς.  

Συνεργεία του δήμου θα δουλέψουν συνεχώς από σήμερα τα ξημερώματα μέχρι να καθαριστεί η πόλη. «Θα βγουν στους δρόμους όσα απορριμματοφόρα χρειαστούν. Το ζήτημα είναι ότι σε αυτά που ήδη έχουν συσσωρευτεί στους κάδους προστίθενται και τα καθημερινά σκουπίδια» είπε στο ethnos.gr ο δημοτικός σύμβουλος και εντεταλμένος για την καθαριότητα Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Την Τρίτη (04/12) το  πρωί ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος, συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, αναφορικά με τα αιτήματα των εργαζομένων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γενική συνέλευση όπου ελήφθη η απόφαση για λήξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης και αποχή από την καθαριότητα μόνο τις Κυριακές.

Οι εργαζόμενοι του κεντρικού δήμου διαμαρτύρονται για τη μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), τη μη καταβολή των νυχτερινών και εξαιρέσιμων (Κυριακές) και την έλλειψη προσωπικού.

σκουπίδιακάδοςδήμος Θεσσαλονίκηςδρόμος