Ελλάδα|04.12.2018 21:27

Καιρός - Καλλιάνος: Έρχονται βροχές σε πολλές περιοχές της χώρας (vid)

Newsroom

Βροχοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν αύριο, Τετάρτη, στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο νωρίς το πρωί σε τμήματα των Επτανήσων θα ψιχαλίσει και θα βρέξει τοπικά με γρήγορη βελτίωση, όμως, του καιρού. Βροχές θα σημειωθούν και στις νοτιοδυτικότερες περιοχές της Πελοποννήσου προς τη Μεσσηνία.

Πιο άστατος θα είναι ο καιρός στο Αιγαίο με βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως, τοπικού χαρακτήρα στις πιο κεντρικές και πιο βόρειες περιοχές, δηλαδή στο βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες ενώ θα επηρεαστούν τμήματα της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και ίσως τα ανατολικά παράλια της Αττικής. 

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος, με τα πιο έντονα φαινόμενα, με βροχοπτώσεις έως και μέτριας έντασης κατά τόπους και περιόδους κυρίως σε Κρήτη και Δωδεκάνησα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι καλός, ωστόσο από το βράδυ θα ψιχαλίσει και θα βρέξει τοπικά και πολύ εξασθενημένα στη Θράκη και συγκεκριμένα στον Έβρο και τη Ροδόπη με αντίστοιχες χιονοπτώσεις στις γύρω περιοχές αλλά και στα νότια της Χαλκιδικής. 

Στη Βόρεια Ελλάδα η θερμοκρασία θα είναι στους 15 βαθμούς Κελσίου, στους 17-20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στους 14-18 στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές, βοριάδες 4-5 μποφόρ στο Ιόνιο. Οι Βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν έξι με επτά μποφόρ τοπικά ακόμα και με οκτώ μποφόρ σε ανατολικές περιοχές.

Για την Αττική θα πρέπει να περιμένουμε λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα εναλλάσσονται με ανοίγματα στον ουρανό, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει στα ανατολικά του νομού. Η θερμοκρασία θα είναι από πέντε μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα είναι πέντε-13 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε το βίντεο

καιρόςκαταιγίδεςβροχή