Ευθύμιος Λέκκας: Τι αναφέρει για τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία
NewsroomΟ φονικός σεισμός των 6,8 ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία δεν έχει καμμία σχέση με την Ελλάδα δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο καθηγητής και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως διευκρίνισε η γεωτεκτονική σύνθεση της περιοχής που έγινε ο σεισμός είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Ελλάδας και επίσης δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των τεκτονικών δομών που θα μπορούσε να μεταφερθεί η σεισμική δραστηριότητα στον Ελλαδικό χώρο.
Ο καθηγητής Λέκκας δεν απέκλεισε έναν νέο πολύ ισχυρό μετασεισμό ίδιου μεγέθους με τον κύριο των 6,8 ρίχτερ. Επίσης χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για ορισμένους σεισμολόγους που ισχυρίζονται ότι είχαν προβλέψει τον σεισμό στην Τουρκία λέγοντας ότι «προσβάλλουν και τον εαυτό τους και όλους εμάς γιατί δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις για σεισμούς 1500 χλμ μακριά».
Ο κ. Λέκκας δήλωσε ότι θα μεταβεί τις επόμενες ώρες μαζί με συναδέλφους του στην σεισμόπληκτη περιοχή.
- Δημογραφική κατάρρευση: Κατά 44% μειώθηκαν οι γεννήσεις στην Ελλάδα μέσα σε 20 χρόνια
- Αντιδράσεις με τη στάση του δημάρχου Άργους: Στηρίζει τους αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο - «Ντροπή και αναισθησία»
- Μυστήριο γύρω από το θάνατό του Σαμ Νιλ - Είχε ξεπεράσει τον καρκίνο
- Μητσοτάκης για τον τριπλό κόμβο Σκαραμαγκά: Διορθώνουμε ασθένειες δεκαετιών