Ελλάδα|05.12.2018 14:47

Μετανάστες «έκλεψαν» ξύλα κι άφησαν γράμμα με 10 ευρώ (pic)

Newsroom

Όταν κάνει κρύο στον Έβρο, δεν... αστειεύεται. Ειδικά στη Νέα Βύσσα, σπάνε οι βρύσες από την παγωνιά κι έτσι, μια ομάδα μεταναστών, που έπρεπε να ζεσταθεί για να επιβιώσει στο τσουχτερό κρύο, αναγκάστηκε να κλέψει μερικά ξύλα για να βάλει φωτιά και να μην... μαρμαρώσουν.

Αυτό που συζητιέται ωστόσο, σε όλο το χωριό κι έφτασε να κάνει και το γύρο του διαδικτύου, είναι η πράξη των μεταναστών, που «σκλάβωσε» το χωριό. Οπως αναφέρουν τοπικά μέσα, οι παράτυποι μετανάστες, έφτασαν έξω από το καφενείο του χωριού, πήραν δυο τσουβάλια ξύλα, όμως πριν αποχωρήσουν άφησαν 10 ευρώ...Οι ίδιοι περιγράφουν τι συνέβη στο σημείωμα που άφησαν στην πόρτα του καφενείου.

«Ήταν γραμμένο στα αγγλικά, πήγα σε γείτονα να μου το μεταφράσει, απόρησα που είδα έναν λευκό φάκελο και η έκπληξή μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη όταν είδα μέσα τα 10 ευρώ», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Καζαντζής ιδιοκτήτης του καφενείου. Όπως είπε, είναι η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο. Πρόσθεσε παράλληλα ότι καθημερινά από το καφενείο του περνούν δεκάδες μετανάστες, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

μετανάστεςΈβρος