Κοροναϊός: Κινέζοι τουρίστες στη Σαντορίνη με... μάσκες - Μαζικές ακυρώσεις
NewsroomΜαζικές είναι οι ακυρώσεις στις κρατήσεις Κινέζων τουριστών που επρόκειτο να επισκεφθούν την Ελλάδα αυτό το διάστημα. Όπως αφηγούνται στο Open TV Έλληνες που ζουν σε κινεζικές πόλεις, αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν εκεί το τελευταίο διάστημα, ο κοροναϊός επιβάλλει σειρά περιορισμών.
Στην Ελλάδα, ο μηχανισμός υγείας τίθεται σε ετοιμότητα, ενώ 13 νοσοκομεία σε όλη τη χώρα ορίζονται ως οι δομές αναφοράς σε περίπτωση εντοπισμού πιθανών κρουσμάτων.
Ο κίνδυνος μπορεί να παραμένει χαμηλός, αλλά το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε εγρήγορση και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε τα νοσοκομεία που θα δέχονται ύποπτα κρούσματα κοροναϊού.
Oι Κινέζοι που επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές αυτήν την περίοδο, δεν βγάζουν στιγμή την μάσκα από το πρόσωπό τους. Η μεγαλύτερη ανησυχία των ξενοδόχων στα νησιά προέρχεται από τις μαζικές ακυρώσεις που γίνονται από Κινέζους τουρίστες, ενώ κάνουν λόγο για ακυρώσεις που φτάνουν το 70%-80%.
Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV:
- Έκρηξη στην Πλάκα: Σε «οριακή ισορροπία» τα γειτονικά κτίρια - Τα αίτια της κατάρρευσης και το σενάριο για το αέριο
- Θάνατος Μαζωνάκη: Τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές «ξεκλειδώνουν» την αλήθεια - Η αλυσίδα των μοιραίων λαθών
- Ο Ελ Νίνιο - «Γκοτζίλα» θα είναι ο ισχυρότερος που έχει καταγραφεί: Πώς να προετοιμαστούμε για το αναπόφευκτο;
- Άννα Βίσση: Η αναμονή 95.000 ανθρώπων και μια καριέρα που δεν έχει πια τίποτα να αποδείξει