Ελλάδα|29.01.2020 23:18

Αθωώθηκε η κόρη του «εγκεφάλου» της απαγωγής Λεμπιδάκη

Newsroom

Αθώα έκρινε η Έδρα του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Ηρακλείου την 19χρονη σήμερα κόρη του 62χρονου εγκεφάλου της σπείρας που απήγαγε τον επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Η κοπέλα αντιμετώπιζε βαριές κατηγορίες και ειδικότερα για άμεση συνέργεια σε διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής και απόπειρα εκβίασης. Είχε αφεθεί  ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, η επιμέλειά της ανατέθηκε στην μητέρα της, ενώ μία φορά το μήνα συναντούσε τον επιμελητή ανηλίκων στο Ρέθυμνο.

Η 16χρονη κόρη του «μεσίτη»

Το κορίτσι, το οποίο την περίοδο της απαγωγής ήταν μόλις δεκαέξι ετών, φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί από τον 62χρονο πατέρα της, τον αποκαλούμενο «μεσίτη», ο οποίος φέρεται να είχε ρόλο αποστολέα μηνυμάτων και επιστολών προς μέλη της οικογένειας Λεμπιδάκη.

Η δικογραφία της κοπέλας είχε διαχωρίστηκε από τους δώδεκα κατηγορούμενους που τέτοιες ημέρες πριν από ένα χρόνο βρίσκονταν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Δεν γνώριζε τίποτα

Η κοπέλα έχει ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε απολύτως τίποτα για την απαγωγή και απλά έκανε τα θελήματα που της ζητούσε ο πατέρας της. Ο πατέρας της στην απολογία του ενώπιον του δικαστηρίου είχε χαρακτηρίσει ασυγχώρητο λάθος το γεγονός ότι ενέπλεξε την ανήλικη κόρη του σε αυτήν την ιστορία.

Με αφορμή την αθώωσή της, ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιώργος Φραντζεσκάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση. Τόνισε ότι το δικαστήριο δέχθηκε τους ισχυρισμούς της κατηγορούμενης ότι δεν γνώριζε το παραμικρό και ενεργούσε καθ υπόδειξη του πατέρα της.

Μιχάλης Λεμπιδάκηςαπαγωγή Λεμπιδάκη