Ελλάδα|31.01.2020 15:37

«Τοξοβόλος»: Γιάφκες, στόχοι, ύποπτα ταξίδια, ασύλληπτα μέλη μελετά η αντιτρομοκρατική

Newsroom

Ασύλληπτα μέλη, γιάφκες και σχέσεις με άλλους τρομοκρατικούς κύκλους προσπαθούν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής μετά τη σύλληψη του γνωστού τοξοβόλου του Συντάγματος, της συνεργού της Πόλας Ρούπα, καθώς επίσης και ακόμη μίας γυναίκας.

Το άγνωστο περιστατικό που αποκάλυψε χθες το OPEN TV, με τον αστυνομικό που είχαν κλείσει στο πορτ-μπαγκάζ στη Χαλκιδική, κάνει τις αρχές να έχουν επεκτείνει τις έρευνές τους και στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς δεν αποκλείουν εκεί να βρίσκεται κρησφύγετο των δραστών. Οσον αφορά στην Αττική, αν υπάρχει κρησφύγετο, θα πρέπει να βρίσκεται σε περιοχές όπως ο Βύρωνας, η Καισαριανή, στου Ζωγράφου και ο Υμηττός

Οσον αφορά στον «τοξοβόλο», Γιάννη Μιχαηλίδη, φαίνεται πως ήταν έτοιμος για όλα. Στο κλεμμένο αμάξι με το οποίο κυκλοφορούσαν τη νύχτα που συνελήφθησαν στην Αγία Παρασκευή, ο δραπέτης των φυλακών Τίρυνθας καθόταν στο πίσω κάθισμα, έχοντας οπλισμένο το Καλάσνικοφ μέσα σε μία θήκη για ρακέτα. Το νέο στοιχείο που προέκυψε από τις έρευνες, είναι ένα ύποπτο ταξίδι που είχαν οι τρεις συλληφθέντες σε περιοχή της Τρίπολης πριν από περίπου 10 βράδια. Τότε διέμειναν σε ξενοδοχείο για μία νύχτα, πλήρωσαν με μετρητά και έφυγαν. Εικάζεται ότι μετέβησαν για να εντοπίσουν στόχο ληστρικής επίθεσης. Από τις έρευνες εξάλλου προκύπτει ότι έκαναν πολλά ταξίδια σε επαρχιακές πόλεις το προηγούμενο διάστημα.

Οσον αφορά στην νεαρή, της οποίας η δράση ήταν πιο... ήπια από τους άλλους δύο συλληφθέντες, είναι η σύντροφός του «τοξοβόλου» και έχει προσαχθεί αρκετές φορές στην περιοχή της Πάτρας κυρίως για επεισόδια. Οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται.

Γιάννης Μιχαηλίδηςτοξοβόλος του ΣυντάγματοςΠόλα Ρούπααντιτρομοκρατική