Ελλάδα|31.01.2020 17:36

Δίκη Τοπαλούδη: Δεν... θυμούνται οι κατηγορούμενοι πού πέταξαν το πτώμα

Σοφία Σπίγγου

Σταθεροί στη γραμμή τους παραμένουν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο με τον ένα να ρίχνει την ευθύνη στον άλλο. Μάλιστα, όταν ερωτήθηκαν από την έδρα με αφορμή την κατάθεση ενός ακόμη λιμενικού, σχετικά με το σημείο από το οποίο πέταξαν τη νεαρή κοπέλα, ο Ροδίτης κατηγορούμενος υπέδειξε το σημείο λέγοντας πως το έκανε ο Αλβανός συγκατηγορούμενός του ενώ ο τελευταίος απάντησε: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω στο ερώτημα δεν είδα από ποιο σημείο πετάχτηκε το πτώμα».

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης κατέθεσε ένας ακόμη λιμενικός, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που αντίκρισε για πρώτη φορά το άψυχο κορμί της νεαρής φοιτήτριας στη θάλασσα. «Στις 8:45 ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον αστυνομικό σταθμό Λίνδου για την ύπαρξη σορού στον όρμο φώκια. Το σημείο είναι βραχώδες και δύσβατο, όταν έφτασα εκεί εντόπισα μια γυναικεία σορό στα μέσα του όρμου σε πρόσθια θέση. Ειχε μαύρα μαλλιά και από ρουχισμό έφερε μόνο ένα στηθόδεσμο. Επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές ζήτησα τη συνδρομή δύτη για την περισυλλογή της σορού», ανέφερε ο λιμενικός.

«Έπειτα από προσπάθειες οι δύτες κατάφεραν και ανέσυραν τη σορό κι εγώ έβγαλα φωτογραφίες από το κινητό μου και παρατήρησα το τατουάζ στο πόδι και τα χτυπήματα που έφερε στο κεφάλι και το σώμα», ανέφερε ο μάρτυρας, επιχειρώντας στη συνέχεια να εξηγήσει το σημείο από το οποίο πιθανολογεί πως πέταξαν οι δράστες την Ελενη Τοπαλούδη.

«Τους παρακαλούσε να την πάνε νοσοκομείο»

Με την έναρξη της διαδικασίας η εισαγγελέας ζήτησε να κάνει ένα σχόλιο με αφορμή όσα ακούγονται γύρω από τη δίκη, λέγοντας: «Το μέλημα αυτής της δικής είναι να αποκαλυφθεί η αλήθεια και μόνο. Θέση των κατηγορουμένων δεν υπάρχει ακόμη και εγώ δεν διακατέχομαι από καμιά αγωνία να περιορίσω τα δικαιώματα των κατηγορουμένων». 

Στη συνέχεια στρεφόμενη προς τον πατέρα της Ελένης Τοπαλουδη, Γιάννη, είπε: «Το πώς ο καθένας διαχειρίζεται το πένθος του είναι δικό του θέμα. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης. Θέσατε δημοσίως το ερώτημα αν θα πρέπει να πάρετε τα όπλα. Εκτός των άκρων υπάρχει και η μέση λύση».

Η σκυτάλη πέρασε στη συνέχεια στον λιμενικό, Χρήστο Μαλαμη, ο οποίος συνάντησε τον Ροδίτη κατηγορούμενο λέγοντας: «Ο 21χρονος ήρθε στο λιμεναρχείο οικειοθελώς. Στην αρχή δεν μου έλεγε κάτι. Μετά μου είπε ότι πήγαν μαζί με την Ελένη στο εξοχικό. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι 2. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον Αλέξανδρο και τότε ο Αλέξανδρος της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε πήρε ένα σίδερο ( σ.σ ο Αλβανός κατηγορούμενος) και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνοι την πέταξαν στα βράχια. Τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, ο Θεός θα μας τιμωρήσει».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου. 

ΡόδοςΕλένη Τοπαλούδηδίκη